Inlichtingendienst is op zoek naar ICT'ers

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) zoekt ict'ers in verschillende functies. Zo wil de instantie een applicatiebeheerder voor zoeksystemen werven en ook is een nieuwe functioneel ict-specialist welkom.

De AIVD is een onderdeel van de rijksoverheid. De organisatie heeft als doel het opsporen van dreigingen, politieke ontwikkelingen en risico's die de samenleving in gevaar kunnen brengen.

De applicatiebeheerder die de inlichtingendienst hoopt te vinden, gaat zich bezighouden met het implementeren, onderhouden en monitoren van software van Idol (Intelligent Data Operating Layer). De taken van de functioneel ict-specialist hebben te maken met customer relationship management (crm) software van SAP.

Andere ict'ers die de AIVD nog wil werven, zijn onder andere een applicatieontwikkelaar, een databeheerder en een ict-specialist interceptie.

Geheimhoudingsplicht

Ict'ers die solliciteren bij de inlichtingendienst, kunnen dat beter niet aan vrienden of familie vertellen, aldus de werkgever. Dat zou gevaarlijke situaties voor de sollicitant kunnen veroorzaken. Sollicitanten moeten bovendien een veiligheidsonderzoek ondergaan, waarin wordt bekeken of de kandidaat te maken gehad heeft met antidemocratische of staatsgevaarlijke activiteiten. Dat onderzoek duurt ongeveer twee maanden. Ook een psychologische test en een assessment kunnen tot de sollicitatieprocedure behoren.

De werkgever compenseert de geheimhoudingsplicht van werknemers met een toeslag.

Dreigingen

De AIVD doet in binnen- en buitenland onderzoek om tijdig dreigingen en risico's te onderkennen voor de nationale veiligheid. Het kan gaan om gevaar voor de Nederlandse samenleving als geheel maar ook voor instellingen, organisaties of individuele burgers. Daarbij kan het gaan om acties die fundamentele maatschappelijke veranderingen moeten realiseren of de democratische besluitvorming onder druk kunnen zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beetje inlichtingendienst ZOEKT niet naar ict'er, die WEET zelf al lang waar hun potentiele kandidaten werken die zij graag zouden willen toevoegen aan hun eigen personeelsbestand :-)

De overheid zoekt wel meer ict'ers. Als ze de loonschalen eens wat meer marktconform maken kunnen ze ze nog krijgen ook. Als je nu een ict-bedrijf omwisselt voor de overheid is het meer een hobby, het kost je namelijk geld.

Hoeveel bedrijven zijn er eigenlijk die met klem adviseren niet te vertellen waar je werkt? Ik ken er maar 1 :-)

De overheid is prima in staat goede ict'ers aan zich te binden. Niet alle techneuten gaan voor het grote geld. Sommigen willen ook een maatschappelijk relevante rol vervullen in een uitdagend werkveld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-12T13:04:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.