Hogeschool leidt op tot demand manager

De stichting ASL BiSL heeft in samenwerking met ict-hogeschool Novi en andere partners een kopstudie bedrijfskunde opgezet met als specialisatie demand management, het beheer van business informatie. De studie leert de informatievoorziening binnen bedrijfsprocessen te sturen en is bedoeld voor mensen die al werkzaam zijn op dit gebied. Het Novi verleent vrijstellingen op basis van al aanwezige kennis en ervaring.

Volgens Lucille van der Hagen, managing director van de stichting ASL BiSL is er veel behoefte aan mensen met kennis over demand management. ‘Wij merken dat bedrijven en organisaties zoals de Politie Nederland, de Belastingdienst en Achmea zitten te springen om hoger opgeleide werknemers die weten hoe zij de informatievoorziening in moeten richten. De meeste organisaties besteden de uitrol van ict-oplossingen uit en willen professioneler worden in het aansturen van hun ict-leveranciers.'

De opleiding is bedoeld voor mensen die al actief zijn op het gebied van business informatie management. Zij bekleden meestal geen ict-functie, maar zijn informatiemanager, business change manager of functioneel beheerder. De studie bestaat voor zeventig procent uit bedrijfskundige vakken en voor dertig procent uit specialistische vakken gericht op business informatie management, zoals business architectuur, informatiebeleid en strategie en beheer. Het programma is volgens de initiatiefnemers goed te volgen voor mensen met een ict-achtergrond. Afhankelijk van het instroomniveau kan men afstuderen als bedrijfskunde bachelor, ict bachelor of ict ingenieur.

Ict-hogeschool Novi kwam met het idee voor de studie. Daarna is het snel gegaan, laat Van der Hagen weten. ‘Begin april hebben wij een eerste bijeenkomst georganiseerd met verschillende betrokken partijen en nu staat het programma.' De eerste lichting studenten gaat in september van start.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een korte aanvulling/verbetering: in genoemde samenwerking zou ict-Hogeschool NOVI deelnemen. Dat behoeft een aanvulling: Hogeschool NOVI is een geaccrediteerde Hogeschool voor Bedrijfskunde en ict. Genoemd initiatief is eerst gericht op niet-ict' ers en onmiddellijk daarna op ict' ers. Vandaar een afstudeermogelijkheid aan beide faculteiten.

Jilt Sietsma
Hogeschool NOVI
j.sietsma@novi.nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-17T16:39:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.