Rijksuniversiteit start studie over IT-auditing

De Rijksuniversiteit Groningen komt met een nieuwe opleiding over it-auditing. De studie draait onder andere om risicomanagement, compliance en it-governance. De opleider wil zich vooral richten op de manier waarop in de toekomst met it-auditing wordt omgegaan.

Volgens de universiteit gaat het in de ict de laatste jaren minder om operationeel ondernemen en is strategie belangrijker geworden. De it-auditing, die de organisatie van de automatisering in de gaten houdt, verandert daardoor ook. 

‘Het vakgebied it-audit zal een toekomstgericht karakter krijgen, waarbij assurance, audit en assessment integraal benaderd worden', aldus professor en hoogleraar information management Hans Wortmann die daarmee onder andere doelt op de betrouwbaarheid van informatiesystemen. Volgens de hoogleraar houdt de it-auditor van de toekomst zich vooral bezighouden met effectiviteit en bedrijfs- en beheerprocessen.

De tweejarige opleiding Executive Master of IT-Auditing wordt voor elke student op maat gemaakt. Het is de bedoeling dat de leerlingen de opleidingen kunnen combineren met een baan.

IT-auditing

Bij it-auditing draait het om het beoordelen van de ict van een bedrijf en de manier waarop die georganiseerd wordt. Tot enkele jaren geleden heette het vakgebied edp-auditing, waarbij de elektronische verwerking van gegevens (electronic data processing) beoordeeld werd. Tegenwoordig is er ook meer aandacht voor bedrijfsprocessen.

Als it-governance goed werkt, worden de juiste besluitvormingsprocessen gebruikt die vervolgens tot de gewenste resultaten leiden. Het is vooral belangrijk dat besluitvorming beter georganiseerd wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-23T14:59:00.000Z Heleen van Roon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.