Office-studie is populairder dan verwacht

De grootste ict-opleiders van Nederland hebben vorig jaar meer studenten lesgegeven over Office-toepassingen dan zij vooraf verwacht hadden. Dat blijkt uit een rapportage van de Vereniging van opleidingsinstituten voor ICT (VOI). Als het gaat om ict-opleidingen in het algemeen, is de omzet wel gedaald.

Volgens de cijfers volgden ruim 117.000 ict-professionals in 2008 een ict-studie, terwijl vooraf gerekend was op 151.000 deelnemers. Het gaat hier om het zogeheten contactonderwijs, waarbij de studenten les krijgen van een docent.

Alle opleidingen voor professionals brachten minder op dan in de prognose was voorspeld. Dat geldt ook voor cursussen voor ict-gebruikers. Alleen de trainingen over Office-toepassingen als Access en PowerPoint zijn populairder dan vooraf werd ingeschat. Volgens de gegevens van de VOI hebben de opleiders 40.710 cursisten ontvangen, terwijl zij rekenden op 39.000 leerlingen.

Operating systems

Ict'ers volgden vooral cursussen over besturingssystemen. Op de tweede plaats staan opleidingen over infrastructuur en netwerken. De studies die op de derde plek staan, richten zich op opslag.

De gegevens zijn van toepassing op dertig Nederlandse ict-opleiders aangesloten bij de Vereniging van Opleidingsinstituten voor Ict (VOI).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-25T16:03:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.