Playstation moet lezen röntgendata versnellen

Ict-studenten van de Hanzehogeschool Groningen onderzoeken of de Playstation3 gebruikt kan worden in ziekenhuizen. Het is de bedoeling dat een applicatie op de spelcomputer tijd bespaart bij het beoordelen van röntgenbeelden.

De leerlingen werken aan het project tijdens hun stage bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij doen ervaring op binnen de Groep Medische Informatica en Beeldbewerking van het ziekenhuis.

De stagiairs werken aan een framework waarmee medische gegevens bewerkt kunnen worden, waardoor het lezen en beoordelen van röntgendata minder tijd kost. Nu zou nog veel tijd verloren gaan met het wachten op de resultaten van zware berekeningen.

De studenten hebben gekozen voor de Playstation3, omdat dit systeem gebruikmaakt van een zeer krachtige processor: de Cell Broadband Engine. Stagebegeleider van het UMCG Peter van Ooijen: 'In de medische wereld hebben we te maken met grote hoeveelheden data, waarmee soepel en eenvoudig omgegaan moet kunnen worden. Hiervoor wordt steeds meer gekeken naar mogelijkheden uit de gaming industrie.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-02T12:11:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.