Citrix komt met gratis lesmateriaal voor MBO'ers

student vrouw leren laptop computer

Leverancier van virtualisatietechnologie Citrix Systems heeft gezegd dat mbo-leerlingen het cursusmateriaal van het bedrijf gratis kunnen gebruiken. Die belofte maakt deel uit van afspraken die Citrix heeft gemaakt met kenniscentrum Ecabo.

Volgens Ecabo's teammanager ICT Hans Blankendaal is er in het bedrijfsleven veel vraag naar ict'ers die verstand hebben van Citrix. Met de nieuwe afspraken kunnen leerlingen tijdens hun studie al kennismaken met de virtualisatiesoftware.

Het lespakket, dat opleiders kunnen downloaden, kan worden afgesloten met een examen, waardoor mbo'ers tijdens hun studie een certificaat kunnen behalen. Het kenniscentrum onderzoekt nog hoe de lessen van Citrix het best kunnen aansluiten op de exameneisen van ict-opleidingen.

Overzicht van certificeringen

Eerder maakte Ecabo soortgelijke afspraken met leverancier van open source software Novell. Dat bedrijf laat scholieren kennismaken met besturingssysteem Linux. Ook Microsoft, Cisco en Oracle zijn via Ecabo opgenomen in het overzicht van certificeringen.

Citrix introduceerde onlangs een reeks online trainingen met bijbehorende ‘virtual labs'. Cursisten hebben dertig dagen toegang tot deze volledige serveromgeving. Zonder eerst een server-omgeving op te hoeven bouwen, kunnen cursisten online ervaring opdoen met Citrix-producten. Partners van Citrix konden de online trainingen al eerder volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kijk.. zo kan het ook!
1. De fabrikant stelt gratis lesmateriaal ter beschikking, waardoor mensen kennis kunnen nemen van hun produkten.

2. Daardoor raken meer mensen bekend met het produkt, en kunnen meer mensen gebruik maken van het produkt van de fabrikant".... een klassieke win win situatie!

3. Wie volgt?

"Inspratie doe je het beste op vanaf de bron zelf!"

Nu nog van alle examens simulaties maken, dan blijft het een waardevolle certificering.

Nu citrix het lesmatriaal online zet is het een meer dan logische stap dat de examens straks ook virtual labs worden. een goede zaak, zo krijg je gecertificeerde CCA-ers die ook daadwerkelijk diepgaande kennis van citrix producten hebben.

Goede stap, Citrix wordt erg veel gebruikt in het bedrijfsleven. Hier hebben ze wat aan!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-03T15:25:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.