'Oracle ontslaat in Europa 850 tot 1000 man'

Ontslag

Leverancier van zakelijke software Oracle zou op het punt staan om in Europa tussen de 850 en duizend medewerkers te ontslaan. Dat meldt de Franse overkoepelende vakbondsorganisatie CFDF, die eind juni 2009 daarover door het bedrijf werd geïnformeerd. De Nederlandse woordvoerder van de leverancier wil geen mededelingen doen over het bericht van de Franse vakbond.

Aanleiding voor de ontslagronde zou de tegenvallende groei van Oracles verkoopcijfers in Europa zijn. In de periode maart tot en met mei 2009 boekte het bedrijf een omzetdaling van 7,2 procent, de eerste daling in zeven jaar. Ook staan volgens CFDF de operationele marges van het bedrijf onder druk waardoor de langetermijnstrategie in gevaar komt. Die is gericht op onderzoek, innovatie, beleid en externe groei door acquisities. De Franse vakbondsorganisatie is het niet eens met de vermeende maatregel, gezien de financieel sterke positie van Oracle en de inzet van het personeel.

In Europa werken ruim zeventienduizend medewerkers voor Oracle. In Frankrijk gaat het volgens de vakbondsorganisatie om 250 ontslagen, wat ruim 15 procent van alle Franse medewerkers is. Bij eenzelfde verhouding zou het in Nederland gaan om ongeveer 140 mensen. In totaal zijn namelijk rond de 950 mensen in dienst van Oracle Nederland, dat zijn hoofdvestiging heeft in het Utrechtse De Meern.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch een tikkie vreemd, dat bedrijven almaar moeten GROEIEN willen ze kunnen overleven.

Ik ben benieuwd wanneer bedrijven er in slagen om TEVREDEN te zijn met een goedlopend en gelijkblijvend aantal orders, omzet en klanten. Dan kunnen ze eerst hun eigen core-business kunstje helemaal optimaliseren, alvorens te gaan groeien..

@RV
Helemaal mee eens. Kopen kopen... Hoogmoed komt voor de val! Veel grote bedrijven en banken (zie de circus van ABN/Fortis)hebben Oracle's koopzucht overgenomen en zijn failliet, bijna failliet en moeten "beademd" worden door onze belastingcenten! Ook Oracle kan niet ongestraft een kannibaal blijven...

Overnames doen, revenue deferren naar het volgende q. Kijk let op: Sun doet een winstwaarschuwing, maar in het volgende kwartaal onder Oracle doen ze opeens een aardige cent in de pot! Gebeurde ook met eerdere overnames, let eens op hoeveel geld Oracle heeft uitgeggeven aan overnames en wat de beurswaarde nu is...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-06T17:19:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.