Technika10 Nederland hoopt op doorstart

De stichting Technika10 Nederland hoopt op een doorstart. De organisatie die meisjes probeert te interesseren voor techniek, krijgt niet meer genoeg geld bij elkaar om de activiteiten uit te voeren en stopt per 1 augustus. 'We zijn in gesprek met enkele organisaties en op de eerste berichten hebben nieuwe organisaties gereageerd met een aanbod om activiteiten over te nemen, onderdak aan te bieden', zegt medeoprichter en directeur Mieneke Knottenbelt. De stichting zegt van sommige organisaties een financiële bijdrage te verwachten.

Knottenbelt verwacht niet dat de stichting in zijn huidige vorm zal blijven bestaan. ''We zullen een aantal activiteiten afstoten. Girlsday zal zeker blijven bestaan. De lokale Technika 10-organisaties zijn gelukkig niet financieel afhankelijk van het landelijk bureau en functioneren autonoom. Wel  willen we graag dat het netwerk van lokale Technika10-organisaties enige ondersteuning houdt. Van de zeven mensen van het landelijk bureau hebben inmiddels drie al ander werk.'

Technika10 Nederland zegt zestigduizend euro nodig te hebben voor het in de lucht houden van een aantal onderdelen. Het gaat dan onder andere om de website Techniekinjeklas.nl, het netwerk van tientallen deskundige trainers en het evenement Girlsday. De organisatie hoopt dit geld te krijgen van verschillende organisaties en bedrijven. 'Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) zei in een gesprek dat het niet de bedoeling is dat Technika10 terzijde wordt gedrukt door het Platform Bèta/Techniek. Maar zegt ook geen zelfstandige toekomst voor de stichting te zien', zegt Knottenbelt.

Kiele-kiele

Volgens de mede-oprichtster heeft de stichting al lange tijd moeite om het geld bij elkaar te krijgen. 'Het was met zekere regelmaat kiele-kiele.' De stichting krijgt bijvoorbeeld lastig subsidie. Kon de organisatie eerder een subsidieaanvraag specifiek voor een bepaalde branche insturen, nu moet het algemener omdat de techniekbranches zich verenigd hebben. 'Het wordt meer een eenheidsworst, waardoor de kans kleiner is dat we in aanmerking komen voor de subsidie', zegt Knottenbelt.

Technika10 Nederland organiseerde de afgelopen 23 jaar activiteiten waaraan tweehonderdduizend meisjes en tienduizend leerkrachten en vrijwilligers meededen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-07T11:32:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.