Roemenië wint Imagine Cup 2009

Het Roemeense team Sytech heeft de Imagine Cup 2009 gewonnen. Dat is een programmeerwedstrijd die Microsoft voor studenten organiseert. De Roemenen wonnen een geldbedrag van 25.000 dollar. De teams uit Rusland en Brazilië eindigden op de tweede en de derde plaats. Het Nederlandse team viel niet in de prijzen. De finale van de wereldwijde programmeerwedstrijd werd gehouden in de Egyptische hoofdstad Caïro.

De studenten ontwikkelden een applicatie rond de opdracht 'Los 's werelds grootste problemen op'. Het winnende team maakte de toepassing UpCity, een community waarin burgers en overheden met elkaar kunnen samenwerken om problemen op te lossen. UpCity signaleert problemen en brengt hiervan de community op de hoogte. De hele community kan meedenken en helpen tot er een oplossing voor het probleem is gevonden.

Nederland werd vertegenwoordigd door het Rotterdamse team FreshGen van de Erasmus Universiteit. Zij ontwikkelden het Drug Donation Network, een ict-oplossing voor het gericht doneren van medicijnen. Jan Hummelman van Team FreshGen: 'We balen dat we niet hebben gewonnen, we hebben hard gewerkt aan het Drug Donation Network.' Het Nederlandse team strandde vóór de halve finale.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-08T11:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.