Oracle zoekt partners door minder cursisten

Nieuwe partners gezocht om cursussen te geven en verkopen

Oracle wil dat meer ict'ers kiezen voor een Oracle-opleiding door nauwere samenwerking met bestaande en nieuwe partnerorganisaties. De maatregel lijkt ingegeven door de huidige neergang in de economie, waarbij veel organisaties besparen op opleidingstrajecten voor hun medewerkers. 'Voor ons is juist nú het omslagpunt om de cursussen samen met onze partners te geven en te verkopen', vertelt directeur Pascal Lubbe van Oracle University Benelux.

Haar organisatie leidt jaarlijks zo'n drieduizend cursisten op in diverse disciplines van de bedrijfssoftware van Oracle. Tot dusver bood de leverancier de cursussen vrijwel altijd zelf aan, licht Lubbe toe. De vraag naar trainingen neemt echter af. 'Bedrijven bezuinigen op opleidingsmogelijkheden van hun personeel. Ze stellen de cursussen uit, vooral de nice-to-have cursussen, of kiezen alleen voor training op specifieke onderwerpen.'

Doorverwijzen

In het verleden verwezen sommige partners geïnteresseerden wel door naar de University van het softwarebedrijf in De Meern. De opleidingsdivisie werkte daarvoor al enkele jaren samen met opleidingsbedrijven als Compu'Train, Global Knowledge en Master IT. Ook Oracle-partners Partake, Darwin Professional en Centric verwijzen hun klanten voor training door naar de University.

Binnenkort gaat Lubbe dus op zoek naar nieuwe partnerorganisaties om de cursussen te organiseren en verkopen. 'Daardoor kunnen we meer cursussen op meer locaties aanbieden. Bovendien krijg je meer aanbod op specifieke deelgebieden', vertelt ze. Ze zoekt de nieuwe samenwerkingsverbanden vooral onder de Oracle-partners.

Verkoopargument

Overigens zijn partnerorganisaties zoals systeemintegratoren en andere ict-dienstverleners die Oracle-software gebruiken, zelf een belangrijke afnemer van de cursussen op de University. Lubbe: 'Goede kennis van de producten is voor hen een belangrijk verkoopargument. Zij en hun klanten hechten bijvoorbeeld veel waarde aan certificering.' Ongeveer de helft van de cursisten is afkomstig van een partnerorganisatie.

Behalve de Oracle University kunnen mensen voor trainingen van Oracle-software terecht bij opleidingsinstituut Vijfhart. In Nederland is dat de enige andere aanbieder van dergelijke cursussen.

Oracle University Nederland

Vestigingen: in De Meern (hoofdkantoor van Oracle) en in Amsterdam (voormalige vestiging van BEA Systems)

Aantal cursussen: ongeveer driehonderd die in Nederland klassikaal worden gegeven, 'duizenden cursussen' die wereldwijd op verschillende manieren worden gegeven

Aantal cursisten: ongeveer drieduizend per jaar (in Nederland)

Manier van lesgeven: klassikaal op roosterbasis, klassikaal op wachtlijstbasis (cursus wordt aangeboden zodra minimaal vier cursisten zich hebben ingeschreven), cursus in het buitenland (vaak naar het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten), 'live virtual classes' (250 cursussen via internet), zelfstudie en op maat gemaakte cursussen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een misbruik van de term "universiteit" zeg...

Oracle en Vijfhart zijn zeker niet de enige organisaties die Oracle trainingen aanbieden.
Transfer Solutions bijvoorbeeld doet dit ook.

Aantal goede gratis tutorials op internet stijgt...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-10T13:15:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.