Opleider overheid verzorgt ICT-cursussen

Opleider voor de publieke sector ROI gaat ict-cursussen verzorgen. De opleider maakt het lespakket met hulp van ict-consultancybureau Het Expertise Centrum (HEC). De samenwerking moet ervoor zorgen dat de twee kunnen blijven voldoen aan de financiële aanbestedingseisen van de overheid.

Ook moet het samenwerkingsverband zorgen voor een sterker opleidings- en adviesportfolio. Directeur Leo Smits: ‘Onze samenwerking is heel voor de hand liggend. HEC doet met het traineeprogramma en Imac, de overheidsopleiding voor informatiemanagement, veel aan onderwijs en ROI deed weinig aan informatiemanagement en ict.'

Volgens een woordvoerder van ROI worden de nieuwe ict-studies vanaf 2010 in het cursusaanbod opgenomen. Het gaat om de opleidingen master of information management, informatiemanagement voor niet-ict'ers en informatiemanagement binnen de overheid.

Eerder wilde HEC een samenwerking aangaan met het Zoetermeerse bedrijf Verdonk, Klooster & Associates (VKA). Dat stuitte op weerstand, omdat twee topambtenaren bestuursfuncties zouden vervullen bij zowel HEC en als bij ICTU, het ict-uitvoeringsorgaan van de overheid. De samenwerkingsplannen zijn uiteindelijk afgeblazen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-13T10:03:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.