Werkloosheid hoogopgeleide ICT'ers neemt toe

De werkloosheid onder ict’ers is in juni met ruim vier procent toegenomen. Het aantal bij het UWV geregistreerde ict’ers komt daarmee op 8590. Dit blijk uit cijfers van de uitkeringsinstantie. De klappen vielen de afgelopen maand voornamelijk onder de hogeropgeleiden. Het aantal werkloze informatie- en systeemanalisten steeg van 2702 tot 2853. Ook het aantal leidinggevende automatiseerders zonder baan steeg fors.

In mei stonden nog 798 leidinggevenden als werkzoekende geregistreerd. In juni steeg dit aantal tot 859. In de groep middelbaar opgeleide ict'ers bleef het aantal werklozen de afgelopen maand stabieler, al kwamen er in deze categorie wel vijftig werkloze programmeurs bij.

Het aantal werkzoekende ict'ers groeit in juni minder hard dan in mei en april, toen het aantal werklozen respectievelijk met 6,5 en 5,8 procent toenam. Er staan dit jaar 2480 ict'ers meer ingeschreven dan vorig jaar.

In juni 2008 nam het aantal werklozen nog af met 1,2 procent en stonden 6110 ict'ers als werkzoekende ingeschreven bij het UWV.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Effe geduld, er komt weer werk aan ;)

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/ictbranche/3001043/2379258/ictbestedingen-nemen-in-2010-weer-toe.html

"Het aantal bij het UWV geregistreerde ict-ers komt daarmee op 8590". Zijn deze cijfers inclusief de deeltijd WW ICT-ers?

Volgens mij zijn deze cijfers exclusief het grote aantal bankzitters, wat eigenlijk verborgen werkeloosheid is. Ik denk dat het werkelijke aantal "werkloze" ICT'ers een stuk hoger is, als je de bankzitters ook meeneemt in je telling.

Het is wel de moeite om erbij te vermelden dat er veel WAO-ers zijn hergekeurd en goedgekeurd in het afgelopen jaar. Dit zorgt ook voor een stijging in deze cijfers, maar voor elke branche geldt ook dat je je niet blind moet staren op de cijfers.

OP naar de 10.000!
NL wordt een soort "Belgie", elke 2de kracht is zonder baan......
Leuk, moet nog de gratis keukens komen op straat, waar je kan eten als ICT-er!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-22T11:25:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.