ICT'ers Microsoft aan het werk als vrijwilliger

Ict'ers van Microsoft gaan deze zomer vrijwilligerswerk doen. De werknemers beginnen aan een automatiseringsproject in veertien Ronald McDonald-huizen in Nederland. Dat heeft het softwarebedrijf laten weten.

Ouders van wie een kind in een ziekenhuis is opgenomen, kunnen tijdens de behandeling van hun kroost logeren in een onderkomen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Daardoor kunnen zij altijd in de buurt van hun zoon of dochter zijn. Ook andere gezinsleden kunnen de nacht doorbrengen in een van de logeerhuizen.

Efficiënter

Tot nu toe werkte de instelling met eenvoudige ict-middelen die niet centraal beheerd werden. Het automatiseringsproject van Microsoft moet daar verandering in brengen. De software die de vrijwilligers implementeren zorgt ervoor dat de medewerkers van Ronald McDonald efficiënter kunnen werken en gemakkelijker kennis kunnen uitwisselen. Dat moet er vervolgens weer voor zorgen dat er meer tijd besteed kan worden aan de gasten van de logeerhuizen.

Ook ict-dienstverleners Wortell en Cadac doen mee aan het project. Deze bedrijven zorgen voor het beheer van het nieuwe systeem en voorzien de medewerkers van een basiscursus over het gebruik ervan.

Nuttig

Het is niet de eerste keer dat ict'ers vrijwilligerswerk doen. De afgelopen jaren verbeterden personeelsleden van Caesar Groep bijvoorbeeld het netwerk van een zorginstelling en leerden medewerkers van Shell jongeren hoe zij een website moeten bouwen. Directielid Hans Keukelaar van branchevereniging ICT-Office liet toen weten dat vrijwilligerswerk nuttig kan zijn voor de loopbaan van automatiseerders. Het zou leiden tot 'meer begrip voor de medemens, een bredere kijk op het leven en het relativeren van eigen functioneren'.

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds is bedoeld om de familie van zieke of gehandicapte kinderen te helpen. In de logeerhuizen kunnen de familieleden ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Het fonds is afhankelijk van donaties, sponsorbijdragen en acties van particulieren en organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-27T15:12:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.