Opleider autistische ICT'er stopt met cursussen

Stichting Autest, die bemiddelt tussen autistische testers en het bedrijfsleven, gaat dit jaar geen nieuwe opleidingen starten. Door de economische crisis kan de opleider niet garanderen dat de cursisten een baan vinden.

Het is voor het eerst sinds de oprichting in augustus 2005 dat de stichting geen nieuwe groep autisten opleidt, meldt dagblad De Gooi- en Eemlander. Bedrijven die ict'ers op de bank hebben zitten, zouden eerst deze mensen inschakelen als er moet worden getest. Daardoor vallen de testers van Autest buiten de boot.

Autests operationeel leider Hermain van Melis: 'We willen er zeker van zijn dat we de mensen die we opleiden ook een nieuwe baan kunnen bieden. Op dit moment maken onze potentiële opdrachtgevers vanwege de crisis een pas op de plaats.' Van Melis verwacht in 2010 weer testers te gaan opleiden.

De stichting wil autistische mensen integreren in het regulieren arbeidsproces. Autest neemt de kandidaten in dienst. Na het volgen van een opleiding over het testen van geautomatiseerde applicaties worden de cursisten ingezet voor testopdrachten van klanten.

Lastig

Ook ict-detacheerder Haselhoff Groep, die eind 2008 begon met het werven van onder meer autisten, merkt dat het moeilijker geworden is mensen te plaatsen. Ongeveer een half jaar na de start van het project had de detacheerder zeven mensen met een handicap aan het werk geholpen. Managing partner Hans Warmerdam: 'Dat lijkt misschien weinig, maar het is best lastig om mensen te plaatsen in een tijd waarin werkgevers juist van hun personeel af willen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-28T14:42:00.000Z Heleen van Roon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.