Afstudeerprogramma Logica valt in de prijzen

Het afstudeerprogramma Working Tomorrow van Logica is in de prijzen gevallen. De hogeschool Rotterdam heeft Logica uitgeroepen tot stagebedrijf van het jaar 2009. Studente Rosalieke Verboom die pas afstudeerde via het programma, nomineerde Logica. ‘De begeleiding is super, dat is bij lang niet alle stageplaatsen het geval’, vertelt zij. Daarnaast vond Verboom het intensieve contact met medestudenten en de sfeer doorslaggevend.

Jaarlijks ontwikkelen 120 studenten binnen het afstudeerprogramma Working Tomorrow concepten, prototypes en demo's om nieuwe technologie te toetsen op haalbaarheid en commerciële kansen. Studenten kunnen onder andere aan de slag bij de Logica-afdelingen software engineering, software development, testing, business intelligence of design en usability. Tijdens hun afstudeerstage gaan zij bijvoorbeeld op zoek naar de factoren die een rol spelen bij de toekomstige implementatie van mobiel werken, IPTV, locatiegebonden diensten en communicatieoplossingen.

Webdesign patterns

Verboom onderzocht de mogelijkheid om webdesign patterns toe te passen bij de ontwikkeling van interactieve  televisie interfaces. ‘Voor het web zijn ze er al wel, maar voor interactieve televisie waren design patterns nog niet gedocumenteerd. Ik heb voor mijn project een complete library opgeleverd, waar interactive designers gebruik van kunnen maken.' Ook maakte Verboom een demo. ‘Die kan Logica wellicht als concept gebruiken  wanneer zij de mogelijkheden aan klanten willen demonstreren.'

Om in aanmerking komen voor het doen van een afstudeeropdracht bij het Working Tomorrow-programma van Logica moeten studenten een universitaire of hbo-opleiding volgen, zoals technische of bedrijfskundige informatica, toegepaste wiskunde, technische bedrijfskunde of software engineering. Zij kunnen zelf een ideeën aandragen voor hun onderzoek, maar ook mogelijke afstudeeropdrachten via Logica oppakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Worden afgestudeerden op het moment aangenomen?

De tijdelijke stop zal per september worden opgeheven.

September 2020?

En welke malloot gaat daar nu nog in dienst treden, wetende dat je bij de 1e de beste dip er meteen uitligt met je jaarcontractje?

Zo dat klinkt zuur... is jou zoiets overkomen? En ik zou deze crisis niet de 1e de beste dip noemen. En het gaat om een tijdelijk contract, wat bij Logica niet een jaarcontract is.

Afstudeerders zijn veel goedkoper en kneedbaarder dan het huidige (zittende) personeelsbestand van Logica. Daar is altijd ruimte voor te maken binnen een bedrijf. Het gaat immers nog steeds om... de centen!


Momenteel worden er geen afstudeerders meer aangenomen. En zelf als men weer afstudeerders aan neemt: de meesten van de huidige lichting afstudeerders voelt er niets voor om bij het bedrijf te gaan werken. Dit heeft onder andere te maken met hoe de crisis door Logica aangepakt wordt.

@Oud-afstudeerder Ik heb over jouw vraag contact gehad met Logica. Het bedrijf zegt nog enkele vacatures te hebben voor het programma dat in september van start gaat.

Het bedrijf zegt geen vacature-stop te hebben, maar wel heel selectief mensen aan te nemen. Vooral starters worden heel selectief aangenomen. Het bedrijf zoekt vooral seniors met heel specifieke kennis.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-29T16:07:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.