Weinig feest voor beheerders op SysAdminDay

Als het aan systeembeheerder Ted Kekatos ligt, krijgen hij en zijn collega's vandaag wat extra aandacht. De aanleiding is de tiende SysAdminDay die vandaag bij werkgevers op de agenda zou moeten staan. In werkelijkheid blijkt dat meestal niet het geval.

De dag van de systeembeheerder is bedoeld om deze ict'ers de erkenning te geven die zij volgens bedenker Kekatos verdienen. In Nederland geniet de feestdag weinig bekendheid.

Uit de antwoorden op een vraag die Computable aan 127 lezers stelde, blijkt dat 22 procent van de ict'ers de feestdag viert. Ruim een kwart echter, heeft nooit van SysAdminDay gehoord en een ongeveer evengroot deel vindt de dag onzin.

De Computable-lezers die tot deze laatste categorie behoren, vinden bijvoorbeeld dat ook veel andere werknemers belangrijke werkzaamheden op de achtergrond uitvoeren. Een van de lezers die reageerde op een eerder bericht over SysAdminDay noemt onder andere 'mensen die testparken installeren en draaiend houden, configuration managers, integrators, enzovoort. Zelfs de schoonmaker en de persoon die ervoor zorgt dat de koffieautomaat gevuld blijft.'

Veertien procent van de ict'ers zegt verder wel eens van SysAdminDay gehoord te hebben, maar weet niet precies wat het inhoudt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

is 't nu de 9e of 10e sysadmindag?

Het is vandaag SysAdminDay

... en voor de hoeveelste keer?

Inderdaad onzin. Is toch niet de tijd van het jaar om de hele dag in het zonnetje te staan? Maar het verklaart wel het hoedje dat je blijkbaar krijgt.
Is het overigens de bedoeling dat ?lle ICT medewerkers zo'n feesthoedje met bolletjes krijgen, net zoals alle vrouwen met secretaressedag opeens tot secretaresse gebombardeerd worden en er overal bloemetjes opduiken?

Op vrijdag nationale atv-dag? Lekker handig:-(

Het is toch leuk zoiets.
kleinere bedrijven hebben een staf van directie, systeembeheer en secretariaat.
En staf doet het altijd fout.
om nou een directie dag te houden gaat wat ver maar een sysadmin en secretaresse dag te houden is dan wel leuk toch?
Het gaat alleen om waardering voor je collega en eens een lekkere uitgesproken reden hebben is leuk!

Toch apart dat er voor iedereen een 'waarderingsdag' moet worden georganiseerd. Blijkbaar voelen velen zich miskend (ondanks goed ICT salaris en het gevoel van macht en inzage in de bedrijfsdata). Vroeger moest je wat bijzonders gepresteerd hebben, maar tegenwoordig is 's morgens opstaan al een reden om erkenning te zoeken blijkbaar...

Ik zie alleen berichten bij Computable over Sysadmindag rond 31 juli. Als jullie nou eens een paar maanden eerder zo'n artikel schrijven, wordt het misschien wel een leuke dag.

In mijn ogen is het niet uit defensief oogpunt een leuke dag ("Niemand waardeert mij") maar moet je het vieren vanuit een positieve kijk ("Mooi dat die sysadmin het bedrijfsproces zo goed op gang houdt").

Dus Heleen: Bel volgend jaar mei even met Melle Gloerich van de NGN, dan gaan we zorgen dat iedereen volgend jaar weet van Sysadmindag.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-31T10:30:00.000Z Heleen van Roon