Sogeti ontwikkelt lesmateriaal voor scholieren

Sogeti ontwikkelt lesmateriaal voor middelbare scholieren. De ict-dienstverlener doet dat samen met informaticadocent Armand Lejeune. Hij bedacht een onderwijsmethode waarbij de scholieren samenwerken met het bedrijfsleven. Het project heet Pictio (Projecten ICT in het onderwijs).

Lejeune wil dat de leerlingen niet alleen theoretische kennis opdoen, maar zich vooral ook bezighouden met de praktijk. Zo is het de bedoeling dat havo- en vwo-leerlingen uit de bovenbouw zich gaan bezighouden met projecten uit het bedrijfsleven. Lejeune denkt bijvoorbeeld aan het inrichten van een webwinkel, waarbij de leerlingen onder andere leren omgaan met scripttaal PHP en het bouwen van databases.

De rest van dit jaar werken Lejeune en zijn partners aan het lesmateriaal. Sogeti levert lessen over het testen van software op beveiligingslekken. Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat het de bedoeling is dat de studenten begin 2010 met het onderwijsmateriaal aan de slag kunnen.

Lejeune krijgt ook hulp van dienstverlener CSN-Groep. Eerder sloot technologiebedrijf HP zich al aan bij Pictio. 'Technologie wordt belangrijker. We moeten zorgen dat dit soort projecten voet aan de grond krijgt', aldus woordvoerder Herbert Wormgoor.

Samenwerkingsverband

Initiatiefnemer Lejeune hoopt met de nieuwe plannen ook andere bedrijven enthousiast te maken voor het project. Eén daarvan zou dienstverlener Centric kunnen zijn. Lejeune: 'Op 10 augustus tekenen we een officieel samenwerkingsverband met Centric Solutions.' Wat de afspraken precies inhouden, wil de informaticadocent nog niet bekendmaken.

'Als we kunnen samenwerken met de grote bedrijven, kunnen we alles krijgen wat we willen', zei de informaticadocent eerder. Hij bedoelt daarmee dat de casussen kunnen worden afgestemd op de wensen van de scholier. 'Sommige leerlingen willen hun informaticakennis bijvoorbeeld gebruiken in de medische hoek. We kunnen dan een project bieden dat daarbij past.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik wil graag aan het artikel toevoegen dat we ondertussen samenwerken met Brinkman Uitgeverij te Amsterdam. Binnenkort zullen we inhoudelijk naar buiten treden, met onder andere een eigen website.

Het is goed mogelijk dat we binnenkort op een Onderwijs gerelateerd congres het project toelichten.

Blijft u ons volgen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-03T08:44:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.