Ecabo verwacht tekort applicatieontwikkelaars

Werkgevers moeten in hun personeelsbeleid ten aanzien van ict-medewerkers rekening houden met hernieuwde krapte op de arbeidsmarkt. In 2013 zal er met name een tekort zijn aan applicatieontwikkelaars en netwerkbeheerders. Dit blijkt uit de monitor arbeidsmarkt en beroepsonderwijs van kenniscentrum Ecabo. Voor de particulier digitaal onderzoeker ziet het arbeidsmarktperspectief er echter een stuk minder rooskleurig uit.

Over het algemeen zijn de arbeidsmarktperspectieven voor mbo-afstudeerders richting ict de komende jaren goed. Wel zijn de perspectieven voor de opleidingen op niveau drie en vier, waaronder ict-beheerder, beter dan die voor niveau twee. De kans op een baan na het volgen van een ict-opleiding op niveau één of twee staat volgens Ecabo echter al jaren onder druk. Het grote aanbod aan gekwalificeerde medwerkers ict en medewerkers beheer ict overtreft de vraag ruimschoots.

Ook regionaal verschilt het arbeidsmarktperspectief. Ict'ers die opgeleid zijn op mbo-niveau kunnen na hun studie het best terecht in de regio Middenwest Nederland, terwijl er in de regio Noord minder gunstige perspectieven op een baan zijn. In totaal volgden ruim twintigduizend leerlingen afgelopen schooljaar een mbo ict-opleiding. Dit aantal is de laatste drie jaar redelijk constant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

@Ecabo:
Mischien is het mogelijk om de huidige generatie afgestudeerde jonge systeembeheerders, die ervoor open staan, om te scholen om dit gebrek aan applicatie-ontwikkelaars op te vangen?.

Dan zijn ze meteen breeder inzetbaar in de industrie.


"Je kunt jezelf niet veelzijdig genoeg maken in de ict :)"

@RV
Bedankt voor de tip. Ook daar richten we ons op in onze voorlichting naar opleiders en (potenti?ee) deelnemers.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-05T15:43:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.