Banometer: aantal vacatures daalt verder

Er is geen enkele functie in de ict waar het vacatures regent. Dat blijkt uit gegevens van Nielsen Media Research. De internetdatabaseontwerper/-bouwer staat met vier onvervulde functies bovenaan in de landelijke bladen. In totaal waren er 25 vacatures in week 31.

Daarmee is er wederom een daling zichtbaar in het aantal ict'ers dat werkgevers zoeken. Werknemers die volgens de laatste gegevens nog gezocht worden, zijn onder andere de (adjunct) directeur automatisering en het hoofd applicatiebeheer. Voor deze functies werden in de bladen achtereenvolgens drie en twee advertenties geplaatst.

Opvallend genoeg is er ondanks de geringe vraag naar ict'ers nog wel vraag naar de ict-wervingsmedewerker: voor deze functie zijn er drie vacatures.

Over de Banometer

De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En hoeveel cv's werden er gedropt op die vacatures? overigens is de vakantieperiode altijd al slap geweest in werkaanbod.

Wat een dom verhaal weer eens, dit slaat toch nergens op!
Iedereen weet toch dat we midden in de "Vakantie-Komkommer-Periode" zitten?
Typisch weer de Media, "Overdrijven is ook een Kunst!"

Hoe tellen ze dat? zal wel weer een vette opdracht zijn voor de MArcel -lulo, die ook statiestiken maakt voor de energiemarkt.....

Kom aan Computable, in wat voor een tijdperk leven jullie?
"De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen"
Dit heeft toch geen enkele (realiteits)zin?
ICT vacatures zoek je (en de statistiek daarover dus ook) op het internet! Want als alle jobsites van VNU, monsterplank, nationalebanenprikbord.nl en wat er nog allemaal meer bestaat, slechts 25 ICT vacatures zouden tonen, zouden die jobsites allang offline zijn...

Is het zo dat er minder vacatures zijn of minder vacature-advertenties? Er zijn inmiddels wel andere kanalen zoals monsterboard e.d. om vacatures op te plaatsen.
Aangezien de advertentieuitgaven van bedrijven ook sterk dalen, welke conclusie kan je uit dit cijfer halen? Misschien is het in deze tijd niet zo hard nodig om te adverteren in vakbladen en is de vacature aanmelden bij een "gratis" monsterboard effectief genoeg.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-10T11:11:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.