Sharepoint-expert is voor het eerst een vrouw

Microsoft heeft voor het eerst een vrouw die niet bij dat bedrijf werkt, benoemd tot Microsoft Certified Master Sharepoint. Mirjam van Olst van ict-dienstverlener Macaw kreeg de titel nadat zij op het Amerikaanse hoofdkantoor van Microsoft haar Sharepoint-kennis liet zien.

Sharepoint is een verzameling softwarecomponenten voor bijvoorbeeld het delen van informatie via bedrijfsportals, het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en voor het zoeken binnen bedrijfsgegevens. Na afloop van de drie weken durende training laten deelnemers zien hoe het gesteld is met hun theoretische kennis en hun praktijkvaardigheden.

'Het eerste (alfa) MCM SharePoint-traject was in november vorig jaar, dus het SharePoint-programma is nog gloednieuw', aldus Van Olst die werkt als Sharepoint-architect en -consultant. 'Ik heb samen met nog zeven andere partners meegedraaid in de bèta, waarvan ik en nog twee anderen het examen hebben gehaald.'

Voortrekkersrol

Volgens Microsofts Rob Tummers die verantwoordelijk is voor opleidingen en certificeringen komt het niet vaak voor dat een vrouw zo veel technische kennis heeft. 'Dat is bijzonder, al heeft ze daar zelf een heel nuchtere kijk op', zegt hij. 'Hopelijk zullen nog veel vrouwen een Microsoft-certificering gaan behalen en vervult Mirjam hiermee een voortrekkersrol.' Vooralsnog zou de medewerker van Macaw de eerste vrouw zijn die niet bij Microsoft werkt die het certificaat heeft behaald.

Naast haar werk als Sharepoint-expert is Van Olst betrokken bij vereniging voor ontwikkelaars Software Development Network. Ook houdt ze geregeld presentaties tijdens Sharepoint-evenementen.

Webapplicaties

Ict-dienstverlener Macaw is gespecialiseerd in producten van Microsoft. Het bedrijf ontwerpt en bouwt webapplicaties voor bijvoorbeeld Hema, Sara Lee en Hogeschool Utrecht. De dienstverlener ontwikkelt vooral e-commerce sites en applicaties voor intranet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laat ons vooral sharepoint niet opkloppen tot wat een zeker niet is.
Sharepoint is een middelmatig DMS en slecht CMS. Meer niet. Er zijn tientallen betere alternatieven op de markt.

Heb je ook nog voorbeelden

Volgens mij gaat dit artikel niet over SharePoint maar over een ICT-vrouw die een goede prestatie heeft neergezet. Proficiat Mirjam!

@wouterVH
Je mist het punt.

Gefeliciteerd Mirjam!

Ik ben trots dat mijn collega deze certificering heeft gehaald!

Mirjam van harte!

Mirjam,

Gefeliciteerd!!!

@wouterVH

Een beetje jaloers Wouter? Het gaat niet om het produkt, maar om de prestatie.

Goed gedaan Mirjam.

Beste Mirjam,

Het is altijd leuk om te ' zien' en lezen dat een vrouw binnen de IT dit heeft behaald. Mijn complimenten en felicitaties!

Gefeliciteerd mirjam !!

@wouter, waar blijven die voorbeelden of kun je alleen maar bashen ?

@wouterVH het ging inderdaad om de titel en niet om de kwalificatie van Sharepoint.

Hartelijke gefeliciteerd Mirjam

Lijkt me een hele prestatie om met dat pakket expert te worden...

Het verbaast me niks dat het uitgerekend deze vrouw is. Well done!

Ik heb Mirjam mogen ontmoeten tijdens 1 van de sessies bij MS. Zeer leerzaam en altijd bereid om advies te geven zonder dat er een consultancy traject wordt gestart. Daarnaast hebben wij in een ander traject ook zaken gedaan met Macaw incl Mirjam. Proficiat Mirjam. Keep up the good work!

Mirjam, dit is de beloning voor je inzet! Een topper ben je.

Gefeliciteerd Mirjam!

Knappe prestatie Mirjam ! Je kunt bij ons komen werken.

Hi Mirjam, ik ken je niet maar ik vond het erg leuk om te lezen wat jij gepresteerd hebt. Super! Gefeliciteerd!

Wouter bedoelt de veel bredere Software suite van IBM zoals Websphere (Portal), Filenet(ECM), Tivoli( ESM), Cognos (B.I / EPM ). Dan laat ik de Master Data Management Oplossingen nog even achterwege.

Evengoed Gefeliciteerd Mirjam

Wow, als ik zo lees wat je voor zo een Master allemaal moet doen is dat voor iedereen een enorme prestatie! Van harte Mirjam.

Gefeliciteerd Mirjam! Op voor de MVP? :-D

@WouterVH & gert:
Ik vind dat zo zielig, dat MS gebash. Het artikel gaat niet over het vergelijken van Sharepoint met andere paketten. Blijkbaar zijn jullie ook een beetje jaloers op het feit dat Sharepoint goed werkt bij veel bedrijven.

Hey Mirjam, echt top. Van harte gefeliciteerd! Ga zo door!

Normaal gesproken vinden we vrouwen allemaal dom. Waarom zouden we anders zo'n ophef maken als nu eens een vrouw gecertificeerd wordt? Alsof er leven op Mars is ontdekt.

Gefeliciteerd Mirjam, een knappe prestatie. De training en examens zijn superzwaar en er zijn er een hoop die het niet halen. 3 weken met de beste uit de wereld in SharePoint land optrekken en kennis delen lijkt mij een super ervaring!

Wow!

Bedankt voor de felicitaties allemaal!

Ook ik wil Mirjam graag feliciteren.

Het moet me wel van het hart dat sharepoint vaak wordt gepositioneerd als alternatief voor Lotus Notes-Domino.

Daar zijn al jaren tientallen vrouwen gecertificeerd.

Maar dat is dan ook een veel completer en volwassener product

Joepieieieieie!!!!

Geweldig Mirjam, daar kunnen die achterlijke kerels een voorbeeld aan nemen. Girl power!!!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-10T13:52:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.