Centric levert onderwijsproject voor scholieren

student vrouw leren laptop computer

Ict-dienstverlener Centric en de initiatiefnemers van onderwijsproject Pictio gaan samenwerken. De partijen hebben een overeenkomst getekend. Daarin staat dat Centric zich inzet voor onderwijsprojecten over ict op middelbare scholen.

De afspraken zijn onderdeel van het project Pictio van informaticadocent Armand Lejeune. In zijn onderwijsmethode staat de samenwerking tussen bedrijven en scholen centraal. Het is de bedoeling dat havo- en vwo-scholieren zich buigen over praktijksituaties van bedrijven.

Centric gaat zulke projecten leveren die de medewerkers van Pictio vervolgens gebruiken om lesmateriaal te maken. 'Het zijn mooie projecten die de middelbare scholieren in de klas als voorbeeld kunnen gebruiken', vertelt Centrics woordvoerder Annelies Aanhanen.

Als voorbeeld noemt ze een lessen waarin scholieren leren hoe een kassysteem of een reiswebsite werkt. 'Het is vooral belangrijk dat de scholieren zien dat ict overal om ons heen is', aldus de woordvoerder.

Texas Instruments

Behalve met Centric werkt Pictio ook aan een samenwerking met Texas Instruments, een bedrijf dat onder andere rekenmachines en software aan scholen levert. Pictio's accountmanager Maurice Gielen: 'Ook zij zijn enthousiast en gaan intern bespreken op welke manier we in de toekomst kunnen gaan samenwerken.'

De projecten die Pictio eerder ontving van bedrijven als Sogeti, HP en CSN-groep, worden in samenwerking met een uitgeverij geschikt gemaakt voor gebruik door scholieren.

Initiatiefnemer Armand Lejeune hoopt dat zijn lesmethode ict-onderwijs aantrekkelijker maakt voor scholieren en docenten. Volgens de informaticadocent werken hogescholen en universiteiten al geregeld samen met bedrijven, maar gebeurt dat bij middelbare scholen nog te weinig. 'En dat is toch vreemd,' aldus de initiatiefnemer, 'het voortgezet onderwijs voedt de collegebanken van het hbo en de universiteit.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch blijft het vreemd dat de reacties weg blijven indien Centric op een positieve manier in het nieuws komt?
Jammer dat er alleen gereageerd wordt indien het nieuws negatief is. Ik vind dit een goed initiatief!

Dat mag ook best eens gezegd worden!

Het is een heel goed initiatief.. Hopelijk wordt dit een voorbeeld voor andere bedrijven.

volgens mij moet het Marlies Aanhanen zijn

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-13T11:26:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.