Open Universiteit start korte informaticacursus

Studenten

De faculteit Informatica van de Open Universiteit start met twee nieuwe opleidingen: 'Computers en communicatienetwerken' en 'Informatica en maatschappij'. De studies zijn onderdeel van de zogeheten focusopleidingen, dit zijn korte cursussen over een specifiek onderwerp.

De twee nieuwe opleidingen zijn een vervolg op de focusopleiding 'Wiskunde' die in februari begon. 'Computers en communicatienetwerken' behandelt de basiskennis over het koppelen computers in netwerken. Het gaat daarbij over hardware, de koppeling tussen hardware en software en communicatieprotocollen.

Zelfstudie

Studenten die de cursus 'Informatica en maatschappij' volgen, houden zich bezig met de invloed die de maatschappij heeft op informatiesystemen en andersom. Het gaat om de sociale, organisatorische, culturele en juridische aspecten daarvan.

De opleidingen beginnen in september en duren ongeveer tien maanden. De student is dan wekelijks tien uur aan het studeren. De cursussen bestaan uit zelfstudie ondersteund met bijeenkomsten, een elektronische leeromgeving, begeleiding per telefoon en via internet en het maken van opdrachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-20T13:26:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.