Scholier leert over technologie op Picnic Young

Stichting Kennisnet houdt samen met enkele andere organisaties het technologie-evenement Picnic Young. Tijdens de bijeenkomsten van woensdag 23 september tot en met vrijdag 25 september leren scholieren en leerkrachten van het middelbaar en voortgezet onderwijs over het creatief toepassen van technologie. Het festival vindt plaats in de Amsterdamse Westergasfabriek.

Het evenement is een onderdeel van het jaarlijkse Picnic-festival waarbij technologie gecombineerd wordt met bijvoorbeeld kunst, media en wetenschap.

Tijdens de jongerenversie van het evenement leren de scholieren bijvoorbeeld interactieve gadgets, video's en games maken. Ook is het de bedoeling dat zij begrijpen welke invloed technologie op hun leven heeft. Volgens de organisatoren is het nodig dat leerlingen en docenten nieuwe vaardigheden ontwikkelen en dat aanbieders van creatieve technologie weten welke toepassingen docenten nodig hebben.

Virtuele werelden

Om dat voor elkaar te krijgen, kunnen ook de leerkrachten hun kennis laten bijspijkeren. Zo kunnen zij in het Creative Learning Lab kennismaken met de mogelijkheden van moderne technologie in het onderwijs. Een daarvan is bijvoorbeeld het gebruik van online applicaties tijdens de les.

Verder wordt tijdens de lezing ‘Connected classrooms' besproken hoe digitale technologie kan worden ingezet om leerlingen te laten samenwerken in virtuele werelden. De organisatoren bedoelen daarmee onder andere de ideowebsite Youtube en de fotowebsite Flickr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-21T16:38:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.