Koninklijke Luchtmacht werft ICT'ers

De Koninklijke Luchtmacht is op zoek naar ict'ers. De werkgever wil vooral medewerkers werven die op de afdeling Communicatie- en Informatiesystemen (CIS) aan de slag kunnen. De instantie zoekt ict'ers met verschillende opleidingsniveaus.

De rangen waarin de automatiseerders aan het werk gaan, zijn die van korporaal, onderofficier en officier. De korporaal begint zijn baan meestal met het onderhouden van lokale telecommunicatiessystemen, aldus de werkgever. Het zou dan bijvoorbeeld gaan om radio's voor de communicatie tussen de luchtverkeersleiding en de piloot. Ook zorgt de korporaal voor het onderhoud van pc's, printers en telefoonaansluitingen. Automatiseerders die overwegen een sollicitatiebrief voor deze functie te schrijven, moeten de studie mbo-2 ict-elektrotechniek of ict-servicemedewerker hebben afgerond.

Partijtje tennis

De onderofficier heeft een iets hogere opleiding nodig, blijkt uit de vacaturetekst. Voor deze functie vraagt de werkgever mbo-4 met als afstudeerrichting Elektrotechniek. Deze ict'er houdt zich naast de reparatiewerkzaamheden ook bezig met het adviseren over onderhouden en gebruik van communicatiemiddelen.

Ook zoekt de Koninklijke Luchtmacht iemand die de werkzaamheden op de afdeling CIS coördineert en verdeelt. Deze taken zijn voor de officier, die de rol van ict-manager op zich neemt. De wervingsmedewerkers zoeken iemand die procedures opstelt en daarover rapporteert aan het hoofd van de afdeling. De ict'er die voor deze functie in aanmerking wil komen, moet een hbo-studie ict-elektrotechniek of informatica en informatiekunde hebben afgerond. Een vergelijkbare wetenschappelijke studie is ook toegestaan, aldus de werkgever.

Alle ict'ers volgen bij de Luchtmacht een militaire opleiding en een vakopleiding voordat ze aan hun nieuwe baan kunnen beginnen. Verder belooft de werkgever zijn personeelsleden sportmogelijkheden in de tijd van de baas, zoals een partijtje tennis tussen de andere werkzaamheden door.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tennis. Ja daarvoor verander ik nu van baan natuurlijk.

Tennis, daar zit natuurlijk veel meer dynamiek in dan het slaapverwekkende golf.

Krijg je ook een helikopter van de zaak dan?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-24T15:26:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.