Klein bedrijf is beste optie voor ICT-sollicitant

sollicitatie

Ict'ers op zoek naar werk kunnen hun sollicitatiebrief het beste versturen naar kleine bedrijven. De daling in de vraag naar automatiseerders is daar kleiner dan bij werkgevers met meer dan vijfhonderd personeelsleden. Dat blijkt uit de ICT-Barometer van adviesbureau Ernst & Young.

De dalende vraag naar ict'ers hangt samen met de krimpende budgetten waarmee vooral de grote bedrijven te maken hebben. Ernst & Youngs directeur Jacob Verschuur: 'Zowel voor externe als interne ict'ers zien wij nog geen herstel optreden.' Toch zouden werkgevers met tot twintig medewerkers juist van plan zijn dit jaar meer te investeren in ict.

Ook bij de overheid zijn de leidinggevenden redelijk positief gesteld. Volgens de onderzoeksresultaten blijven de budgetten daar op peil. In alle andere sectoren is juist wel sprake van een daling. De onderzoekers ondervroegen ongeveer zeshonderd leidinggevenden en professionals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Speciaal voor deze kleinere bedrijven heeft Great Place to Work een nieuwe categorie in de lijst van de Beste Werkgevers.

Nog steeds instromers? Beste instromer, er is geen werk. Het barst van de bankzitters. Om nog maar te zwijgen van de ZZP-ers die gewoon in de tuin bier lopen te drinken. Als je verstandig bent dan ga je lekker iets anders doen. Kom later terug als je nog wilt, waarschijnlijk krijg je er sowieso geen spijt van.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-25T11:28:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.