Kennisnet laat docent applicatie bedenken

Onderwijsorganisatie Surfnet en stichting Kennisnet vragen docenten, scholieren en studenten om ideeën over de mobiele inzet van online applicaties en websites. De stichtingen hebben hiervoor een wedstrijd uitgeschreven en hopen zo meer aandacht te krijgen voor mobiel leren.

Volgens Surfnet en Kennisnet worden de mogelijkheden van mobiel leren nog te weinig benut. De wedstrijd met de naam Make-it-mobile moet daar verandering in brengen. De initiatiefnemers hopen dat opleiders en studenten inzien dat de nieuwe digitale werkvorm leren plaats- en tijdonafhankelijk maken. Dat zou docenten en leerlingen meer flexibiliteit en nieuwe mogelijkheden voor interactie bieden.

De wedstrijd is onderdeel van het Surfnet/Kennisnet-innovatieprogramma dat de toepassing van draadloze onderwijsapplicaties moet bevorderen. De onderzoeken naar het gebruik van mobiele applicaties is in 2008 begonnen.

Juryleden kiezen na afloop van de wedstrijd één winnaar per onderwijssector. Daarbij wordt vooral gekeken naar de educatieve meerwaarde van het mobiele lesmateriaal. Alleen applicatie-ideeën voor smartphones, pda's en mobiele telefoons komen in aanmerking. De inzendingstermijn sluit op dinsdag 3 november. De winnende ideeën worden verder ontwikkeld en uitgevoerd met behulp van het innovatieprogramma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-01T12:51:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.