Aantal technologiestudenten Avans verdubbelt

Opleider ontvangt vooral veel havisten en vwo'ers

student vrouw leren laptop computer

Avans Hogeschool verwacht komend schooljaar meer technologiestudenten dan vorig jaar. De opleider ontving ongeveer 520 aanmeldingen voor de Academie voor Technologie en Management (ATM). Daarvan zijn er 420 voor een techniekopleiding zoals Technische Informatica. Vorig jaar gaven in totaal zo'n 250 studenten zich op voor de academie.

Bij de ATM is onder andere de opleiding technische informatica ondergebracht. In een gesprek met het hogeschoolblad vertelt ATM-directeur Harrie de Werd dat het toenemend aantal technologiestudenten past bij de groei van de laatste jaren. 'De belangstelling voor exacte vakken en harde techniek neemt al een tijdje toe', zegt hij. 'De academie groeit al een paar jaar'.

Volgens De Werd bestaat het grootste deel van de eerstejaars uit havisten en vwo'ers. Dat is anders dan wat de opleider verwacht had, aldus de directeur. De Werd: 'We hadden veel mbo'ers verwacht die nu de arbeidsmarkt niet op willen, maar we krijgen juist minder mbo'ers.' Een verklaring voor de toestroom van afgestudeerde havo- en vwo-leerlingen heeft de directeur niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-03T12:32:00.000Z Heleen van Roon