Gemeente Delft start hogeschool voor ICT'ers

De Haagse Hogeschool heeft een nieuwe vestiging in Delft. Het nieuwe pand biedt ruimte aan de Academie voor ICT & Media en de Academie voor Technology, Innovation & Society. Het gebouw wordt donderdag 19 november officieel geopend door minister-president Jan-Peter Balkenende.

De Academie voor ICT & Media biedt onder andere de studies Technische Informatica en Bedrijfskundige Informatica. Aan de Academie voor Technology, Innovation & Society kunnen studenten bijvoorbeeld Bedrijfswiskunde of Human Technology studeren. De studies waren voorheen onderdeel van Technische Hogeschool Rijswijk.

Met de verhuizing wil de gemeente beeld van Delft als kennisstad versterken. Om dat voor elkaar te krijgen, is het scholgebouw gevestigd op het universiteitsterrein van TU Delft. Daardoor kunnen de hbo-studenten van De Haagse Hogeschool tijdens hun studie modules aan de universiteit volgen. 'Op die manier wordt een latere overstap naar wetenschappelijk technisch onderwijs eenvoudiger en blijft de kennis in Delft', aldus de opleider.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Netjes

Best leuk dat we genoemd worden, alleen jammer dat de tekst misleidend geschreven is. Ja, aan de Academie voor ICT&Media worden diverse ICT studies gegeven. Echter locatie Delft biedt (net zoals in het oude pand in Rijswijk) alleen de studie Technische Informatica aan. De overige studies worden of op de hoofdlocatie, of in Zoetermeer gegeven.

Opgeleid worden tot een 'wegwerp-ict'er voor de IT-bedrijven.

Helemaal eens met degene hierboven mij (student HHS Delft)

Ik vraag alleen mijzelf af wat gemeente Delft te maken heeft met dat onze lokatie is verhuist van Rijswijk naar Delft.

@Peter: als de studenten van HHS Delft als "wegwerp-ct'er" worden opgeleidt, dan ben ik benieuwd wat er met al die andere studenten gebeurd is. De opeliding is veen voortvloeisel uit de opleiding Technische Informatica van de TH Rijswijk, wat tot de overname door de Haagsche Hogeschool als beste informatica opleiding aageschreven stond. Nu wordt de opleiding ind e peilingen meegenomen met de andere opleidingen van de HHS, en is daardoor is de peilingen gezakt. Echter ik ben er zeker van dat als Elsevier weer een onderzoek uitvoert, met deze opleiding apart vernoemd, dat deze weer bovenaan zal staan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Haagse hogeschool

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-07T11:02:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.