Logica ontvangt vijfhonderdste student

Logica's studieprogramma Working Tomorrow ontvangt de vijfhonderdste afstudeerder. Studente Mediatechnologie Janneke van Batenburg ontwikkelt er een multifunctionele wekker die naar aanleiding van onder andere file-informatie berekent hoeveel tijd er nodig is om op tijd op kantoor te zijn. Op een drukke dag rinkelt de wekker dus eerder dan wanneer het rustig is op de weg. Het afstudeertraject van de ict-dienstverlener werd vijf jaar geleden in het leven geroepen.

Van Batenburg wil met haar 'Optimize Me Wekker' inspelen op de trend waarbij mobiele telefoons gebundelde informatiediensten bieden. De komende maanden ontwikkelt ze haar concept en bouwt ze een prototype.

Bij de dienstverlener ontwikkelen jaarlijks 120 studenten concepten, prototypes en demo's om nieuwe technologie te toetsen op haalbaarheid en commerciële kansen. Ze kunnen onder andere aan de slag bij de afdelingen Software Engineering, Software Development, Testing, Business Intelligence of Design en Usability.

Maatschappelijke thema's

Studenten die bij Logica hun afstudeerprogramma doorlopen, houden zich bezig met maatschappelijke thema's als duurzaam energiegebruik en nationale veiligheid. Ook zoeken ze bijvoorbeeld naar nieuwe communicatiemogelijkheden. Ongeveer 65 procent van de afstudeerders volgt een hbo-studie. De rest rondt een universitaire opleiding af.

Hogeschool Rotterdam riep Logica onlangs uit tot stagebedrijf van het jaar. De begeleiding, het contact met medestudenten en de sfeer zouden daarbij doorslaggevend geweest zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prachtig zo'n afstudeerprogramma van Logica, maar als ze vervolgens niemand van de afstudeerders een baan aanbieden dan mag je je afvragen wat je er aan hebt... Dat kan beter, zie bijvoorbeeld Info Support.

Volgens mij bestaat er al een dergelijke wekker, namelijk de MusicPal van Freecom.

Toen ik 2,5 jaar geleden begon was het al een prachtprogramma!
En dat ze niemand een baan aanbieden is niet helemaal waar, bij ons gebeurde dat in 70% van de gevallen wel... maar dat zal allicht iets met het economische klimaat te maken hebben...

De meeste afstudeerders gaan na het afronden van hun opdracht ergens anders aan de slag waar meer geld te verdienen valt. Het starters salaris bij Logica is niet echt om over naar huis te schrijven.

En gelukkig draait het in deze wereld alleen maar om geld.... Een plek waar je echt innovatief bezig kan en mag zijn is natuurlijk helemaal niet belangrijk.
Yeah right.

Ik zit zelf in de 2e (officiele) lichting en van deze lichting is volgens mij 90% een baan aangeboden.
De meeste hebben deze ook geaccepteerd.

En ja, Logica werkt met een vast start salaris waar niet van afgeweken wordt. Maar als je goed bent kan je snel doorgroeien in salaris.

In deze tijd van "crisis" zullen inderdaad weinig afstudeerders worden voorzien van een baan bij Logica. Maar uberhaupt komen er weinig tot geen mensen binnen, dus zou vreemd zijn wanneer afstuurders wel binnen konden komen....

Wat betreft het programma:
Ik heb dit als geweldig ervaren, je leert direct het bedrijf en zijn mogelijkheden kennen. Sowieso heb je een aardig bedrijf (qua naam) op je CV dan.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-08T10:10:00.000Z Heleen van Roon