Studenten onderzoeken sensortechnologie

Studenten van het Hanze Institute of Technology (HIT) gaan onderzoeken of het mogelijk is sensortechnologie te gebruiken om bijvoorbeeld de snelheid van passerende schepen te bepalen. Het project vindt plaats op de Groningse IJkdijk, een testfaciliteit voor de ontwikkeling van intelligente dijkbewakingssystemen.

Ook willen de derde- en vierdejaars studenten onderzoeken of sensortechnologie kan worden ingezet om de drassigheid van weilanden achter de dijk te bepalen. Het HIT doet het onderzoek samen met Hanzehogeschool Groningen. Directielid Errit Bekkering van Stichting IJkdijk: 'Dit is een prachtig voorbeeld van de manier waarop je sensortechnologie kunt inzetten voor maatschappelijke vraagstukken als dijkbeheer. Daarom stellen we de IJkdijk beschikbaar als onderzoeksplatform voor studenten.'

Proeftuin

De IJkdijk is een proeftuin voor inspectie- en monitoringstechnieken voor waterkeringen, waar onderzoekers inzicht hopen te krijgen in de sterkte van dijken. De dijk is een initiatief van onder andere onderzoeksinstituut TNO en de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer.

De testfaciliteit ligt in een kleine polder van Staatsbosbeheer ten zuiden van Nieuweschans in het beheersgebied van Waterschap Hunze en Aa's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-11T10:35:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.