Banometer: Aantal vacatures neemt verder af

De daling in het wekelijks geplaatste aantal vacatures in landelijke dag- en vakbladen zet gestaag door. Van 55 personeelsadvertenties in week 36 via 53 vacatures in week 37 naar een schamele vijftig openstaande ict-arbeidsplaatsen in week 38. De neergang in aantal vacatures heeft voor bijna alle gekwantificeerde ict-beroepen negatieve gevolgen.

Alleen hoofd applicatiebeheer, systeembeheerder en systeemprogrammeur springen er positief uit. Voor de eerstgenoemde functie neemt het aantal vacatures dat in week 36 van dertien kelderde naar slechts vier in week 37 nu weer toe tot acht. Ook de vraag naar systeembeheerders nam in week 38 toe tot acht, komende van vier advertenties. De vraag naar systeemprogrammeurs komt in week 38 op drie mensen, terwijl er in week 37 slechts een onderneming op zoek bleek te zijn naar een systeemprogrammeur.

Over de Banometer

De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-28T10:25:00.000Z Henk Boot