Bankzitters komen in beweging

De vraag naar bankzitters neemt de laatste tijd toe, signaleert Wim Wijting van het online platform IT-bankzitter.nl. 'Wij zien dat er beweging in de markt voor bankzitters komt. Binnen onze Linkedin-groep, waarmee wij het platform ondersteunen, worden momenteel veel vacatures gepost terwijl er geen nieuwe aanmeldingen van bankzitters komen.' Toch denkt Wijting dat het om een tijdelijke opleving gaat. 'Dit is niet structureel.'

Wijting had deze opleving nog niet verwacht. 'Wij waren net bezig met een partij om het aanmeldproces op IT-bankzitter.nl te vergemakkelijken, omdat wij een toeloop verwachtten', lacht hij. Hoe het kan, snapt hij dan ook niet. 'Ik verwacht wel dat er nog een terugval komt en dat het aantal bankzitters weer toeneemt.'

Bespreekbaar

Hoeveel bankzitters er momenteel in Nederland zijn is moeilijk te zeggen. Maar ik denk dat het er inmiddels wel honderden zijn, misschien wel duizend', zegt Wijting, die het online platform een aantal maanden geleden lanceerde samen met zijn collega Edwin de Groot. Zij doen dat vanuit werving- en selectiebureau RPlus.

IT-bankzitter.nl moet bankzitters en opdrachtgevers kosteloos met elkaar in contact brengen en het onderwerp bankzitten bespreekbaar maken. 'Wij verdienen alleen aan de doorklik naar de vacatures', licht hij hun belang toe.

Huiverig

Ondanks de komst van IT-bankzitter, blijkt het onderwerp nog niet bespreekbaar. Veel profielen staan er niet op. Wijting: 'Bankzitten.nl geeft natuurlijk maar een stukje weer. Het was voornamelijk onze bedoeling om mensen op het probleem te attenderen. Ik denk dat er nu zo'n dertig profielen online staan. Maar grote bedrijven zijn huiverig om bankzitters aan te melden en zetten er bijvoorbeeld één of twee medewerkers op, terwijl zij tien bankzitters hebben.'

Dat terwijl deze periode naar zijn idee juist een kans biedt om een flexpool te creëren. 'Waarbij werkgevers elkaars klanten respecteren en het beschikbare personeel inzetten, aldus Wijting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

" Hoeveel bankzitters er momenteel in Nederland zijn is moeilijk te zeggen. Maar ik denk dat het er inmiddels wel honderden zijn, misschien wel duizend', zegt Wijting, die het online platform een aantal maanden geleden lanceerde samen met zijn collega Edwin de Groot. "

Ahum.... misschien wel duizend....

Is dhr. Wijting aan het vissen?

Het zijn er zeker duizenden maar wij zien op IT-Contracts.nl inderdaad een kleine verbetering van de markt.

Er zijn in september duidelijk meer aanvragen op de markt gekomen terwijl de activiteit van de werkzoekende niet is toegenomen. Het is broos en zeker geen trendbreuk maar september was zichtbaar beter dan de maanden ervoor.

Het zijn er inderdaad meer dan 1.000, alleen het CWI (tegenwoordig UWV Werkbedrijf) heeft een apart bestand waar ongeveer 2.000 bankzitters in staan vermeld.
Ik moet zeggen dat de site er erg mooi uitziet en het concept vandaag de dag wel wat inschrijvingen / aanmeldingen op kan gaan leveren. Waar ik persoonlijk mijn vraagtekens bij heb, is de onafhankelijkheid, er zit tenslotte een detachering / w&s organisatie achter.

Waar kan ik mijn sollicitatiebrief als bankzitter naartoe sturen?
gr Roel.

Lijkt me ook wel wat, betaalt dat nog een beetje dat op een bank zitten?

Onafhankelijkheid? Welke onafhankelijkheid? De site is opgezet door rplus.nl, "het creatieve alternatief voor traditioneel recruitment in IT. RPlus selecteert de beste kandidaten voor de beste IT-vacatures". En raad eens wie rplus.nl heeft geregistreerd? Diezelfde w. wijting. Oftewel: een recruiter probeert creatief zijn sollicitantenbestand te vullen.
Een leuke doordenker: naar mijn mening zijn bankzitters niet direct de beste kandidaten voor vacatures. Wat rplus er dan mee aan moet?
Het privacy regelment van bankzitter.nl is ook een giller: "Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en dienen uitsluitend Human Resource doeleinden. Wij verstrekken geen informatie aan derden." Oh, hoe wil je dan bemiddelen tussen sollicitanten en werkgevers?

"Hoeveel bankzitters er momenteel in Nederland zijn is moeilijk te zeggen."
Effu bellen naar het dichtsbijzijnde UWV kantoor geeft je binnen no time een aardige inschatting van het aantal bankzitters..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-01T09:51:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.