Banometer: ICT-verkoper plotseling populair

De ict-verkoopmedewerker wint plotseling aan populariteit, blijkt uit gegevens van Nielsen Media Research. Na twee vacatureloze weken plaatsten personeelsmedewerkers de laatste week plotseling negen vacatures voor deze functie. Het gaat hierbij om vacatures in de landelijke bladen.

Het totaal aantal vacatures komt deze week op 66. Dat zijn er zestien meer dan een week eerder.

Ook de service-engineer ziet na wekenlange stilte de vraag weer wat toenemen. Hoewel er in week 39 slechts twee advertenties voor deze medewerker geplaatst werden, is dat nog altijd meer dan in de drie weken ervoor. Toen werd voor deze ict'er in de bladen geen enkele vacature kenbaar gemaakt.

Andere ict'ers naar wie vergeleken met collega's in andere functies veel vraag is, zijn bijvoorbeeld het hoofd applicatiebeheer en de systeembeheerder. Voor deze twee werknemers werden respectievelijk negen en vijf personeelsadvertenties geplaatst.

Over de Banometer

De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kranten, dat medium is toch qua vacatures op zijn retour. Relevanter zoun het aantal vacatures op internet zijn.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-05T12:40:00.000Z Heleen van Roon