ICT-studenten Avans krijgen eigen PC's

student vrouw leren laptop computer

Ict-studenten van de Academie voor ICT en Business van Avans Hogeschool krijgen hun eigen computerruimte en software. Uit klachten die bij het digitaal meldpunt bleek eerder dit jaar dat de ict'ers in opleiding geregeld moeite hadden een plek te vinden in het computerlokaal waarvan ook studenten van andere studies gebruik maken.

 De opleider opende het meldpunt om te beoordelen hoe groot het tekort aan computers nu werkelijk is. Docente Carla Smulders liet toen weten dat de academie maatregelen zou treffen als duidelijk was waaraan de studenten behoefte hebben.

Het tekort aan ruimte ontstond toen de academie vorig jaar verhuisde naar een andere locatie, meldt het hogeschoolblad. Voor de verhuizing hadden de ict-studenten wel een eigen plek. In het nieuwe lokaal is volgens adjunct-directeur Christophe Otto ruimte voor twaalf pc's, een tafel voor studenten met laptops en enkele servers. ‘De ruimte is niet zo heel groot, maar het is voldoende', zegt hij erover.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik weet niet of dit nu echt nieuws is. ICT studenten bij Avans 's Hertogenbosch hebben al jaren een aantal lokalen met "eigen" pc's.

Wat als elk dozijn PC's een eigen nieuwsbericht zouden krijgen...

Dit was ook al jaren bij de Hogeschool Zuyd in Sittard en hier waren zelfs 2 ruimtes.

Lekker vooruitstrevend voor een ICT opleiding! Waarom niet elke student een eigen studielaptop? Maar dan wel een lege laptop met alleen een (netwerk) connector en geen eigen processor of geheugen, hooguit extra batterijen om de lange studiedag door te komen. Dus feitelijk alleen een beeldscherm met toetsenbord. Alle applicaties die de student voor zijn studie gebruikt staan op een virtuele machine op de server op school, die ook (veilig) bereikbaar is via de internetaansluiting thuis. De laptop is hierdoor veel langer "houdbaar", werkt even makkelijk als een gewone laptop (alleen I/O verkeer), is goedkoper in aanschaf (wie weet zelfs met een leuke subsidie van het Ministerie van Onderwijs) en je hoeft er geen apart lokaal met vaste computers voor in te richten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-06T10:12:00.000Z Heleen van Roon