CIO TNT Post neemt sabbatical

Hennie Wesseling, directeur ICT Mail, neemt per 1 januari 2010 een sabbatical. Marcel Krom, afkomstig van TNT-onderdeel Cendris, neemt zijn positie over per 1 novenber 2009. Wesseling is een van de toonaagevende chief information officers (cio's) in Nederland. Hij zit in de adviesraad van het ict-innovatieplatform ICTregie. Ook is hij voorzitter van het CIO Platform, de vereniging van cio's en it-directeuren in Nederland.

In een verklaring zegt Wesseling reeds langere tijd de wens te koesteren om zich na vele jaren met ict bezig te hebben gehouden een keer een sabbatical te nemen.

Hennie Wesseling studeerde natuurkunde aan de Vrije Universiteit. Sinds de jaren 1980 is hij werkzaam voor TNT Post. In die periode realiseerde hij als projectmanager de automatisering van de postkantoren. Tevens introduceerde hij daar de eerste geldautomaten en de pincodeverificatie. In de jaren 1990 was hij als ict-manager verantwoordelijk voor een grootscheepse vernieuwing van de informatiehuishouding van TNT Post.

In 1996 werd hij benoemd als directeur ict. Tevens is hij lid van de Corporate ICS Council van TNT N.V. Vanaf 2001 kreeg Wesseling tevens de verantwoordelijkheid voor de ict-dienstverlening aan de commerciële divisies. De divisie ICT Mail transformeerde hij daarvoor tot een marktconforme service-unit.

Nevenfuncties

Wesseling zit in de adviesraad van het ict-innovatieplatform ICTregie.

Ook is hij voorzitter van het CIO Platform, de vereniging van cio's en it-directeuren in Nederland.

In 2006 werd hij 'CIO van het jaar' tijdens de uitreiking van de Computable Awards.

Nieuwe cio

Uit oogpunt van continuïteit is gekozen voor een interne opvolger van Wesseling. Dat is Marcel Krom geworden, directeur van TNT-dochter Cendris. Voordat hij directeur werd bij deze marketingdienstverlener gaf Krom een aantal jaren leiding aan de automatiseringsafdeling van Cendris.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-06T11:35:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.