Recruiter werft ICT'er op dansfeest

Directeur Rob van Elburg van werving- en selectiebureau Rave Cruitment organiseert een dansevenement voor werkzoekenden en recruiters. Tijdens het Recruitment Industry Dance Event in het Amsterdamse hotel Arena kunnen zij dansend netwerken. Wervingsmedewerkers van onder andere Deloitte, ING en Randstad hebben zich opgegeven voor het evenement, aldus de organisator. Het is de derde keer dat Van Elburg het netwerkfeest organiseert.

'De arbeidsmarkt is door de economische crisis verslechterd', zegt hij. 'Toch zijn er nog steeds enorm veel openstaande vacatures.' Van Elburg hoopt dat het Dance-evenement voor meer positiviteit op de arbeidsmarkt zorgt.

Vorig jaar waren afgevaardigden van bijvoorbeeld Ordina, Getronics en Dell op het evenement aanwezig. 'Aan de ene kant is het een evenement om recruiters met elkaar te verbinden en aan de andere kant is het een avond om visitekaartjes te scoren, onder andere voor ict'ers', zei Van Elburg toen.

De organisator verwacht in totaal ongeveer 850 bezoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kan niet dansen, maar zoek wel een baan. Ben ik dan ook welkom?

Weet iemand wie de recruiter op de foto is?

Als je een dance-event nodig hebt om aan personeel te komen, moet je dan niet eerst eens wat aan je naamsbekendheid doen?

Zeker in deze tijd lijkt het me voor een werkgever toch niet zo heel moeilijk om aan personeel te komen

"Toch zijn er nog steeds enorm veel openstaande vacatures.'
Het is alleen jammer dat het (weer) bij loze kreten blijft in dit free-publicity artikelje. Ik heb nog steeds geen keiharde cijfers, reeele vacatures met bronvermelding kunnen lezen. Waar blijft dat gigantische vacature overzicht? Op de website van de bedrijven zelf soms?

'Aan de ene kant is het een evenement om recruiters met elkaar te verbinden en aan de andere kant is het een avond om visitekaartjes te scoren, onder andere voor ict'ers',
Ze kunnen dat dance-event geld beter gebruiken om hun eigen business eens verregaand te standaardizeren, professionaliseren en hun eigen personeel eens fatsoenlijk op te leiden. Daar hebben (wel of niet dansende) werkzoekenden meer aan op langere termijn dan 1 incidenteel dansavondje

Ach, meer naamsbekendheid is natuurlijk altijd welkom voor werkgevers (anders zou het natuurlijk bijzonder vreemd zijn dat we nog steeds Coca Cola reclames op tv zien). En je zult als werkzoekende nou maar net die interessante kans vinden hier.. Dan is 1 incidenteel dansavondje volgens mij meer dan genoeg.

Dit is een fantastisch gezellig Feest, waar ik vorig jaar diverse aanbiedingen heb mogen ontvangen. Voornamelijk van vrouwen wel te verstaan.

Leuk initiatief en juist dit is een goede manier voor Rave recruitment om zich op de kaart te zetten toch?

@RV: aangezien er vele plekken zijn om vacatures te adverteren is zo'n "compleet overzicht" niet te maken. Hou eens twee dagen Monster, Nat. vacaturebank, Computable of IT-Contracts in de gaten je ziet hoeveel IT-specialisten er nog steeds worden gevraagd. Bovendien geven sites als Monsterboard maar ook wij als IT-Contracts maandelijkse indexen en barometers uit waarmee de markt in cijfers wordt uitgedrukt.

@IT-Contracts.nl

Wellicht ben ik wat ouderwets aan het worden in dit soort dingen, maar als ik jou zie zeggen:
"Leuk initiatief en juist dit is een goede manier voor Rave recruitment om zich op de kaart te zetten toch?"

Denk ik:

Zoekt u nog dansers en danseressen voor uw rave-party?
Bel Rave recruitment !


Ik associeer een dance event niet met een IT functie, zeker niet als het bedrijf Rave heet

Geniaal grappig dit. Ik zie de connectie juist wel. Een van de leukste ICT anekdotes is het dansje tussen Bill Gates & Dave House van Bay. Zou dit idee daar vandaan komen?

@pavake
is niet erg hoor om ouderwets te denken. Er wordt vast wel weer een banenbeurs voor u georganiseerd en anders heb je altijd de krant nog

Om even terug te komen op "werkzoekenden genoeg".

Ze zijn er echter ze zijn niet altijd goed te vinden. Als recruiter heb ik op de meest gekke plekken mijn kandidaten gevonden t.w. hotel, bar, trein, verjaardagsfeest, conferenties noem maar op. Zo'n idee van Rave is een uitstekend initiatief en ik ben er dan ook voor de 3e keer bij dit jaar.

Tot nu toe was het altijd zinvol en ik kan het iedereen aanraden.

Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-06T15:39:00.000Z Heleen van Roon