ICT-academie werkt aan internationale studie

Start nieuwe opleiding nog onzeker

Studenten

De Academie voor ICT & Business in Breda, onderdeel van Avans Hogeschool, treft voorbereidingen voor een internationale ict-studie. Hoewel nog niet zeker is of de opleider toestemming krijgt om te starten met de nieuwe studie, werken docenten al aan de inhoud van het lespakket. Ook het werven van studenten staat op de agenda.

Ondertussen wachten de initiatiefnemers op de uitkomsten van een haalbaarheidsonderzoek dat inzicht moet geven in de kans op succes en het nut van de studie. De nieuwe studie zou veel moeten gaan lijken op de informaticaopleiding die de school al heeft, maar is geheel in het Engels.

Een belangrijk punt voor de nieuwe studie is de subsidie die de academie van Avans hoopt te ontvangen. Voor de opstart zou een bedrag van tussen de vijftig- en honderdduizend euro nodig zijn. Over een periode van vijf jaar denkt Heunks aan 'een paar ton'.

Studenten werven

Verder wil de docent een begin maken met wervingsacties. 'We hopen dat de medewerkers van onze marketingafdeling binnenkort voor ons willen gaan werven', zegt docent Tommy Heunks. 'Als tien mensen daarmee aan de slag gaan, denk ik dat we negentig procent kans op succes hebben.' De opleider hoopt in het eerste jaar 35 studenten te ontvangen.

Ook de evenementen die de opleider wil organiseren staan op de agenda. Heunks denkt aan uitwisselingsprojecten, studiereizen, workshops en kleine congressen. Hoewel dus nog niet zeker is of de studie werkelijk van start mag gaan, vindt Heunks niet dat de voorbereidingen voorbarig zijn. 'Het is een beetje het kip of het ei-verhaal', zegt hij. 'Als wij bijvoorbeeld niet gaan werven, hebben we geen studenten om mee te beginnen. Maar beginnen zonder studenten kan natuurlijk ook niet.'

Avans hoopt met de vierjarige opleiding een oplossing gevonden te hebben voor het begrotingstekort waarmee de academie kampt. Vorig jaar werden daardoor opleidingen die oorspronkelijk bij de Avans' Academie voor ICT en Media hoorden ondergebracht bij andere academies. De school had toen een tekort van 800.000 euro. Informatica en Bedrijfskundige Informatica horen sindsdien bij de Academie voor ICT & Business.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat zou erg mooi zijn, het zet Brabant verder op de kaart als ICT Provincie.

"Een belangrijk punt voor de nieuwe studie is de subsidie die de academie van Avans hoopt te ontvangen."

Waarom nog wachten op sponsorng van de overheid. Die zijn er toch niet bij gebaat. Kom in actie, ga zelf de boer om en fondsen werven bij het bedrijfsleven. Zij zijn de aangewezen parijt die BELANG hebben bij jullie studenten. De overheid is alleen maar bezig zichzelf in te dekken en haar eigen belangen te behartigen.

"Avans hoopt met de vierjarige opleiding een oplossing gevonden te hebben voor het begrotingstekort waarmee de academie kampt."
Daarvoor heb je een financieel expert nodig om eerst "de zaak" eens door te lichten. Gewoonweg een (ict)opleidng toevoegen aan een verliesgevend iets, is water naar de zee dragen, als je intern niet weet waarom je een begrotingstekort hebt (en houd ;-) )


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-06T16:43:00.000Z Heleen van Roon