Dienstverlener reikt ICT-studiebeurzen uit

De vijf studiebeurzen die ict-dienstverlener Finalist IT Group vorig jaar uitdeelde aan studenten Technische Informatica, worden met een jaar verlengd. Daarnaast ontvangen twee nieuwe studenten een beurs. Directeur Jean-Luc van Hulst reikt de studietoelages vrijdag 30 oktober uit tijdens een bijeenkomst aan de TU Eindhoven. De beurzen moeten meer studenten ertoe verleiden een studie Technische Informatica te kiezen.

Volgens Van Hulst is het belangrijk het initiatief ook in economisch slechte tijden voort te zetten. ‘Zelfs een conjuncturele crisis kan het structurele tekort aan hoogopgeleide ict'ers niet overschaduwen', zegt de directeur. Hij vreest dat het lage aantal informaticastudenten zorgt voor een achteruitgang van de Nederlandse kenniseconomie.

 ‘Door het enorme tekort kan Nederland in de toekomst geen rol meer spelen als kennisland. Expertise zoals die van een afgestudeerde student Technische Informatica is daarom erg belangrijk.'

Een jury die bestaat uit afgevaardigden van de Technische Universiteiten uit Eindhoven, Delft en Twente, beslist welke studenten de beurs van 2400 euro ontvangen. Alleen ict-studenten die de studie Technische Informatica volgen aan een van die drie universiteiten of dat gaan doen, maken aanspraak op de studiebeurs. De ict-dienstverlener heeft geen invloed op de selectie. In totaal ontvangen zeven studenten de toelage. Het is de derde keer dat Finalist IT Group de geldbedragen uitreikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kijk das nu eens een goed voorbeeld hoe het WEL kan!
Het bedrijfsleven neemt haar eigen verantwoordelijkheid en gaat zelf de markt op en STIMULEERT studenten.

Welk bedrijf volgt dit voorbeeld?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-14T13:21:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.