Salaris ICT'er is gedaald

Het gemiddelde salaris van ict'ers is in het afgelopen half jaar flink gedaald en ligt momenteel op het laagste niveau van de afgelopen acht maanden. Dit blijkt uit het beloningsonderzoek van onderzoeksbureau De Breed en Partners. Afgelopen maand bedroeg het kale jaarsalaris van een ict'er gemiddeld 41.160 euro. Zes maanden geleden was dit nog 44.247 euro.

Toch verdienden ict'ers het afgelopen jaar gemiddeld nog steeds meer dan het half jaar ervoor. Bijna een jaar geleden lag het gemiddelde jaarsalaris nog op 37.484 euro. Joris van Eil, Consultant bij De Breed & Partners denkt dat de salarisdaling te wijten is aan de kredietcrisis 'Het lijkt aannemelijk dat de crisis één van de redenen is voor de salarisdaling in de afgelopen zes maanden. Dat de neerwaartse trend pas later inzette dan de kredietcrisis zelf zou verklaard kunnen worden door de manier waarop de arbeidsmarkt reageert op de verschillende fases van een recessie.'

Ook de bonussen en andere extra's daalden in de afgelopen maanden. Kreeg een ict'er in januari dit jaar gemiddeld nog 2195 euro aan bonussen of andere variabele beloningen, in september lag dit bedrag op 1402 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

@De Breed en Partners:
Misschien is het leuk om naast de ict-er salarissen op de werkvloer, eens onderzoek te gaan doen naar de salarissen op ict-management en board-room nivo.

Ik ben heel benieuwd hoe deze twee gemiddelden zich tot elkaar verhouden op jaarbasis, bonusbasis, secundaire arbeidsvoorwaarden ;-)

Bruto jaarsalaris, netto jaarsalaris - ok. Maar wat is een kaal jaarsalaris?

Nou ik merk het ook. Gelukkig heb ik sinds gisteren weer een baan, maar moest wel 20 procent van mijn salaris inleveren. Liever dat, dan de WW-trekker worden.

Cijfers van de laatste maanden worden ongetwijfeld beinvloed door het relatief hoge percentage bankzitters? dus geen inzetbonus. Ik vermoed dat degenen die gewoon ingezet zijn niet of nauwelijks ingeleverd hebben.
En verder, het werken met gemiddelden geeft doorgaans een tamelijk scheef beeld van de werkelijkheid zoals die door de meeste mensen wordt ervaren. Een gemiddeld salaris van 40.000 euro krijg je namelijk ook met twee keer een ton en acht keer 25.000 euro. Zeker in de ICT (detachering) is een kaal jaarsalaris vaak aan de matige kant, maar kan dit opgekrikt worden door allerlei (al dan niet vaste) variabele componenten zoals prestatietoeslag, inzetbonus, onkostenvergoeding, TZ-regelingen en winstdelingen. Voor mij persoonlijk betekent dit dat mijn kale jaarsalaris 75 procent bedraagt van wat ik totaal gemiddeld per jaar bruto verdien bij een normale inzet (ingeval van onverhoopt WW blijft dan nog net iets meer dan de helft over van wat je gemiddeld had? exclusief de evt. lease auto waarover je wel belasting betaald, maar die (nog) niet meetelt als vast inkomen). Laat De Breed en partners hier eens onderzoek naar doen en met cijfers komen die helder inzicht verschaffen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-15T10:02:00.000Z Kim de Vries