Universiteit start master Service Engineering

De Universiteiten van Tilburg, Stuttgart en Kreta starten gezamenlijk een tweejarige masterstudie in Service Engineering (IMSE). De master leidt studenten op tot service engineers die kennis hebben van op SOA-gebaseerde bedrijfsprocessen en deze kunnen ontwikkelen, implementeren en onderhouden. Toekomstige studenten volgen achtereenvolgend een semester les in Stuttgart, Kreta en Tilburg.

De opleiding is volgens professor dr. Willem-Jan van den Heuvel, coördinator van de masteropleiding van de universiteit van Tilburg, hard nodig. 'Hoewel 70 tot 80 procent van de Westerse economie draait op de dienstensector zijn er tot nu toe geen specifiek daarop gerichte opleidingen. De meeste opleidingen zijn vrij traditioneel. Je hebt enerzijds de bedrijfskundige opleidingen zoals Bedrijfskunde en Economie en daarnaast de ict-gerichte opleidingen zoals  Informatica. Service Engineering combineert het bedrijfskundige aspect met de ict-component', vertelt hij.  

Multinationals

De studenten kunnen volgens Van den Heuvel na het afronden van hun opleiding zowel terecht bij grote multinationals als bij het mkb. Een vraag die tijdens de opleiding bijvoorbeeld aan bod komt, is of je bedrijfsnetwerken kunt simuleren. 'Iedere universiteit brengt zijn eigen expertise in in het onderwijsprogramma. Kreta is gespecialiseerd in de bedrijfsmatige kant van de dienstensector, Stuttgart heeft de meeste expertise op middleware-gebied en Tilburg in het ontwerpen van softwarediensten.'

IMSE komt tot stand in nauwe samenwerking met onderzoeksinstituten als UC Berkeley (USA), the University of New South Wales (Australië), Tsinghua University (China) en internationale bedrijven als Software AG, Accenture, IBM en PriceWaterhouseCoopers. De eerste lichting studenten gaat september 2010 van start.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-15T13:20:00.000Z Kim de Vries