ICT-opleider onderzoekt effectiviteit training

Microsoft-opleider New Horizons gaat de effectiviteit van ict-cursussen onderzoeken. Het bedrijf zoekt daarom honderd ict-professionals die een vijfdaagse training willen volgen. Uit de onderzoeksresultaten moet blijken welk effect een training heeft op innovatie, kennistoename en productiviteit.

Volgens Microsofts managing partner Richard Meijer kwamen het softwarebedrijf en de opleider op het idee voor het onderzoek toen zij de resultaten van andere onderzoeken lazen. Meijer: 'Daar kwam bijvoorbeeld uit dat de productiviteit van werknemers na een training met 26 procent stijgt. Maar hoe dat dan precies zit, werd niet duidelijk. Dat gaan wij uitzoeken.'

Vragenlijst

Daarom gaat de opleider de cursisten voor en na de training ondervragen. Meijer noemt bijvoorbeeld de ict'er die een training volgt, omdat hem een softwaremigratie te wachten staat. New Horizons vraagt de cursist voor en na de opleiding naar zijn mening over de migratie.

Ook wil de opleider weten hoe productief de cursist is voor en na de studie. Een vragenlijst over al dan niet behaalde doelen en het omgaan met problemen moet voor dat inzicht zorgen. Tot slot beantwoorden de cursisten voor en na de opleiding vragen over hun kennis en de manier waarop ze die inzetten.

Motivatie

Hoewel het volgens Meijer 'leuk zou zijn' als uit de gegevens blijkt dat de ict'ers productiever zijn na een training, is die uitkomst niet het doel van het onderzoek. 'Als dit succesvol is, gaan we de vragenlijst ook voorleggen aan cursisten in andere landen', aldus de managing partner. 'Bovendien gebruiken we de reacties van de ict'ers eventueel om onze trainingen aan te passen.'

Automatiseerders die zich opgeven voor het onderzoek kunnen gratis aan de cursus deelnemen. Het lesmateriaal moet wel zelf aangeschaft worden. Naar aanleiding van de motivatie van de ict'er bepaalt de opleider wie aan de training mogen deelnemen. De trainingen beginnen op maandag 2 november. New Horizons hoopt in januari de eerste onderzoeksuitslagen te kunnen presenteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-16T14:16:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.