Nokia Siemens Networks schrapt 5000 banen

Netwerkbedrijf Nokia Siemens Networks gaat wereldwijd ongeveer vijfduizend banen schrappen. Dat heeft de werkgever laten weten. Bij het bedrijf werken in totaal ongeveer 64.000 mensen. De reorganisatie is een gevolg van de economische crisis. ‘De markt verandert en daar moeten wij in meegaan', aldus managing director Frank van Kuppeveld. Welke invloed het plan heeft op de 250 Nederlandse werknemers is nog onbekend.

De netwerkspecialist hoopt met de reorganisatie tegen het eind van 2011 ongeveer 500 miljoen euro bespaard te hebben. Om dat te bereiken, gaat Nokia Siemens Networks onder andere het aantal businessunits terugbrengen van vijf naar drie. De onderdelen die dan overblijven, zijn Business Solutions, Network Systems en Global Services.

De werkgever kan nog weinig zeggen over het banenverlies in Nederland. Hoewel Nokia Siemens Networks wereldwijd 7 tot 9 procent van de banen schrapt, geeft het aan dat de impact per land hoger of lager kan uitvallen. ‘De details kunnen we pas geven als de plannen verder zijn uitgewerkt en de personeelsleden zijn ingelicht', meldt het bedrijf in een schriftelijke mededeling. Van Kuppeveld voegt daaraan toe dat de plannen voor Nederland waarschijnlijk voor het einde van het jaar bekend zijn.

Partnerschappen

Verder laat het bedrijf weten de komende tijd aandacht te besteden aan partnerschappen met andere bedrijven. De netwerkspecialist doelt daarmee op de samenwerking met hardwareleverancier Juniper Networks waarmee het begin september een joint venture vormde. Het gaat daarbij om de activiteiten op het gebied van carrier etherdiensten. De nieuwe organisatie met de naam Carrier Ethernet Solutions krijgt een hoofdkantoor in Amsterdam en gaat zich richten op aanbieders van mobiele telefonie en breedband internet.

Twee jaar geleden ging Nokia Siemens Networks ook al eens over tot het schrappen van banen. Toen ging het om 3300 banen en vielen de ontslagen vooral in Finland en Duitsland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-03T16:32:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.