Women in IT wijst vrouwelijke rolmodellen aan

De stichting Women in IT heeft awards uitgereikt aan vrouwelijke rolmodellen. De awards gingen naar Sebnem Arslan (vrouwelijk talent in de ict), Marije van den Berg (vrouwelijke collega in de ict) en Anneke Burger ( vrouwelijke manager in de ict). Zowel Van den Berg (33) als Arslan (29) kozen bewust voor een carrière in de ict-sector. De jury prees Arslan om haar technisch inzicht en passie voor het vak en Van den Berg om het actief delen van haar kennis.

De van oorsprong Turkse Arslan, IT Consultant bij Avanade zei bij het in ontvangst nemen van haar Women in IT Talent award dat zij op haar veertiende besloot de ict in te gaan en geen moment spijt heeft gekregen van deze keuze. Drie jaar geleden verhuisde zij naar Nederland voor een baan bij Avanade Nederland. 'Toen ik in Nederland begon was ik heel verbaasd dat er zo weinig vrouwen in de ict-sector werken. In Turkije is de helft vrouw.'  Daar valt volgens haar in Nederland nog veel aan te verbeteren.

Bewust

Ook Van den Berg, sinds een half jaar senior servicemanager change management bij het UWV, koos bewust voor de ict. Zij kan zich goed vinden in het zijn van een rolmodel. 'Na de heao heb ik Bedrijfseconomie gedaan met als afstudeerrichting Informatiemanagement. Toen merkte ik pas dat de ict mij lag. Ik heb het benodigde analytisch vermogen, spreek de taal van techneuten en kan de vertaalslag maken van de vraag uit de business naar een ict-oplossing', legt zij uit. Hoe zij haar functie als rolmodel in gaat vullen? 'Ik probeer altijd meer uit mensen te halen en te zoeken naar wat iemand motiveert.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dames, van harte gefeliciteerd met uw prijzen!

Mooie politiek correcte keuze - zoals het hele initiatief.

Goed initiatief. Blij met vrouwen zoals jullie, proficiat! Goed voorbeeld doet goed volgen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-04T17:10:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.