Carrièredag moet techniek aantrekkelijk maken

Jongeren en technologie-netwerk Jet-Net houdt dinsdag 10 november en woensdag 11 november een evenement over technologie in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Career Day moet jongeren enthousiast maken voor een baan in die sector. Middelbare scholen en bedrijven ontwikkelen samen lesmateriaal voor bèta-vakken.

In totaal werken vijftig multinationals en midden- en kleinbedrijven samen met Jet-Net. Tijdens de carrièredag zijn afgevaardigden van olieconcern Shell, ict-leverancier IBM, chipmachinefabrikant ASML en verschillende opleiders aanwezig. De opleidingen willen havo- en vwo-leerlingen laten zien wat het werk van een technicus inhoudt. Zo laten afgevaardigden van hogeschool InHolland zien hoe de werkdag van een paramedisch-technicus er uitziet.

Jongeren en technologie-netwerk Jet-Net is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Leden van de organisatie willen havo- en vwo-scholieren een beeld geven van bètavakken en technologie om ze te interesseren voor een technische vervolgopleiding.

Career Day wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. De organisatoren verwachten ongeveer 3.500 scholieren.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als die dagen in december vallen, komen er wellicht meer mensen... ;-)

Al die bedrijven die pas nog mensen ontslagen hebben zijn al weer op zoek naar vers vlees?

Overheid grijpt natuurlijk ook niet in want die vindt economische groei natuurlijk belangrijker dan het vergrijzen van de sollicitanten.

Wil je mensen trekken, zou je maandelijks een walk-in binnen je bedrijf kunnen organiseren. Techniek moet je vooral ruiken, voelen, proeven en vooral doen!

"Show your stuff" en laat zien wat je werkelijk doet op de werkvloer. Gun de mensen een blijk achter die vage RHM advertenties. Als dat bevalt, kun je meteen zaken doen right here, right now op de werkvoer, waar het echt gebeurd.
(Dit slecht u weer in de hrm kosten werkgevers ;-) )

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-09T15:06:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.