ICT~Office geeft invulling aan Masterplan ICT

Branchevereniging ICT~Office heeft nieuwe ict-instroomprofielen gepubliceerd, die de noodzakelijke kennis en vaardigheden van een ict'er beschrijven bij instroom op de arbeidsmarkt. Hiermee wil de brancheorganisatie de aansluiting tussen het onderwijs en de ict-arbeidsmarkt verder verbeteren. De uitwerking van de nieuwe ict-instroomprofielen sluit aan bij het Masterplan ict dat ICTRegie en Ict-onderzoek Platform Nederland (IPN) eerder dit jaar presenteerden tijdens het ICT Delta-congres.

In het Masterplan ict adviseerde het IPN om landelijk onderschreven kernkwalificaties voor afgestudeerde ict-bachelors te ontwikkelen en een duidelijk profiel te ontwikkelen van de beroepen die openstaan na een ict-opleiding. Verder zou de aansluiting tussen hbo en universiteit beter moeten worden.  Ook stelde het dat het havo- en vwo-onderwijs gemoderniseerd  zou moeten worden om ook in de toekomst de beschikking te hebben over voldoende gekwalificeerde ict-wetenschappers .

De ict-instroomprofielen van ICT~Office borduren hierop voort. Zij moeten ervoor zorgen dat afgestudeerde ict'ers met de juiste bagage op de arbeidsmarkt komen en snel aan de slag kunnen in het bedrijfsleven. De profielen richten zich op de segmenten business, software en infrastructuur.

Sterker maken

ICTRegie is verheugd over de ontwikkeling van de ict-instroomprofielen.  Jan Piet Barthel van ICTRegie: 'ICT~Office geeft nu een meer concrete invulling aan het Masterplan.' Volgens Machiel de Rooij, woordvoerder van ICT~Office is dit echter pas het begin . 'Het Masterplan is natuurlijk veelomvattender. Het aanscherpen van de instroomprofielen is slechts één van de elementen waarmee wij bezig zijn.'

IPN stelde het Masterplan ict samen in opdracht van NWO gebiedsbestuur Exacte Wetenschappen met een aantal partners, waaronder de Open Universiteit en ICTRegie. Het doel van het plan was de ict-sector als geheel sterker te maken door middel van kwalitatief hoogstaand ict-onderzoek en -onderwijs en door de sector beter te organiseren. Het Masterplan ict verscheen tegelijkertijd met het actieplan ICT2030.nl van ICTRegie, dat een langetermijnvisie geeft op de ict in Nederland. Een groot deel van het onderwijsgedeelte in de actieagenda Ict2030.nl is gebaseerd op het Masterplan ict.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kijk... dat gaat de goede kant uit.
Allemaal van ons eilandje afstappen en samenwerken om ervoor te zorgen dat er in de toekomst ook voldoende goed opgeleide ict-ers zullen zijn.

"Ook stelde het dat het havo- en vwo-onderwijs gemoderniseerd zou moeten worden om ook in de toekomst de beschikking te hebben over voldoende gekwalificeerde ict-wetenschappers"
Of ernaar toewerken dat de leerplichtwet word afgeschaft en bedrijven ZELF hun opleidings en kennisoverdrachts verantwoordelijkheid gaan nemen

Dan hoef je jezelf als ict-student - niet te vervelen tot je 18 bent geworden, maar kun je veel eerder gemotiveerd aan de slag bij de 'masters of ict" zelf.

"Kennis moet je puur drinken, vers uit de bron (en niet uit een ouderwets overdatum flesje)

Profiel: MS windows MS Word MS Excel MS Access MS project MS Visio MS .NET MS Windowsserver MS MS MS MS, zo ongeveer?

@Jan

Je vergeet MS Powerpoint, het middel waarmee deze presentatie ongetwijfeld gegeven is, in de bekende wereldwijde PPTX standaard.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-11T15:02:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.