Logica kiest beste afstudeerproject

Winnaar bedenkt contextgevoelige toepassing voor telefoon

Studenten

Ict-dienstverlener Logica heeft afstudeerder Freek Uijtdewilligen beloond met de Working Tomorrow Graduate Award 2009. De student bedacht tijdens zijn afstudeertraject bij het bedrijf een technologie waarbij digitale informatie en live-beelden van een mobiele telefoon met elkaar gecombineerd worden. Zo kan het mobieltje bijvoorbeeld aanbiedingen van winkels laten zien.

Waar andere applicaties alleen statische informatie verstrekken, stemt het systeem van Uitdewilligen de informatie af op de omgeving en de situatie van de gebruiker. Het systeem is bovendien zowel binnen als buiten te gebruiken. Volgens de juryleden is het plan vergeleken met dat van de andere afstudeerders ‘het best toepasbaar voor een brede doelgroep van zowel consumenten als zakelijke gebruikers.'

De andere studenten die genomineerd waren voor de award bedachten onder andere een programma dat software test op fouten en een hypotheekprogramma voor de Rabobank dat gebruikmaakt van touchscreen-technologie.

Jaarlijks ontwikkelen 120 studenten binnen het afstudeerprogramma Working Tomorrow concepten, prototypes en demo's om nieuwe technologie te toetsen op haalbaarheid en commerciële kansen. Studenten kunnen onder andere aan de slag bij de Logica-afdelingen software engineering, software development, testing, business intelligence of design en usability. Tijdens hun afstudeerstage gaan zij bijvoorbeeld op zoek naar de factoren die een rol spelen bij de toekomstige implementatie van mobiel werken, IPTV, locatiegebonden diensten en communicatieoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sorry, maar er is een aanname stop bij Logica. Zeker voor beginnners. Ook al zijn het toppers.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-24T16:49:00.000Z Heleen van Roon