Werkgevers willen lonen ICK-CAO niet verhogen

De werkgeversvereniging ICT wil de lonen voor 2010 niet verhogen. Dat schrijft de vereniging aan de vakbonden. De partijen moeten opnieuw om tafel om de cao voor de informatie, communicatie en kantoortechnologie (ICK-CAO). De werkgevers vinden de verhoging van 3 procent in 2008 achteraf niet verantwoord.

Ook willen de werkgevers afspraken maken over een andere invulling van de ADV-dagen en seniorendagen. Zij willen deze seniorendagen voor nieuwe medewerkers afschaffen. De seniorendagen van medewerkers die al bij een bedrijf werken willen de werkgevers bevriezen. De bestaande dagen willen ze omzetten in opleidingsdagen. Over de ADV-dagen willen de werkgevers werknemers de gelegenheid bieden om op individuele basis afspraken maken.

De vakbonden FNV Bondgenoten, De Unie en CNV moeten nog in overleg met de werkgevers over de voorstellen. De Unie laat zijn leden al weten niet eens te zijn met de voorstellen van de werkgevers.

Niet bindend

De werkgeversvereniging ICT is een onderdeel van branchevereniging ICT~Office. Aangesloten zijn onder andere Canon Nederland, Ricoh Nederland en Ericsson Network Services.

De ICK-CAO is bedoeld voor medewerkers bij aangesloten bedrijven. In 2008 werd het salaris met 3 procent verhoogd. De CAO is niet bindend verklaard door de minister, waardoor de cao alleen geldt voor aangesloten bedrijven. De minister wilde de cao niet algemeen bindend verklaren, omdat hij vindt dat de gesprekspartners van de vakbond niet representatief zijn voor de ict-sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-26T11:26:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.