'Caesar Groep is beste ICT-werkgever'

Dienstverlener Caesar Groep is de beste ict-werkgever van 2009. Dat blijkt uit de resultaten van het Beste Werkgevers Onderzoek van tijdschrift Intermediair. Dit zusterblad van Computable ondervroeg 108 organisaties naar onder andere arbeidsvoorwaarden en salaris.

In de totale lijst van vijftig profit- en non-profitorganisaties staat de Rabobank bovenaan. Caesar Groep is met een zesde plaats het eerste de eerste ict-werkgever in de lijst. Als het gaat om de betrokkenheid van werknemers krijgt het bedrijf een 7,7. Bovendien heeft de werkgever met 2,6 procent een laag verzuimpercentage.

Het is niet de eerste keer dat de ict-dienstverlener wordt gekenmerkt als goede werkgever. Dit jaar en in 2008 werd het bedrijf vermeld in de lijst van de Top ICT Werkgevers Nederland. Bovendien ontving Caesar Groep vorig jaar het Keurmerk Persoonlijke ontwikkeling. Bedrijven die voor dat kwaliteitsstempel in aanmerking komen, moeten bovendien op een informele manier leermogelijkheden aanbieden. Dat kan variëren van leerzaam contact met collega's tot advies inwinnen bij andere bedrijven. Directeur Hans van der Kooij is niet verbaasd over zijn plaats in de lijst van Intermediair: ‘We maken ons al jaren sterk voor een hoge medewerkerstevredenheid.'

Vakantietripje

Het tweede ict-bedrijf op de ranglijst van Intermediair is dienstverlener Macaw. Deze werkgever stond vorig jaar bovenaan de lijst en was daarmee volgens de onderzoekers de beste werkgever van Nederland.

Volgens directeur Patrick van der Aalst had hij die plek toen onder andere te danken aan de bedrijfsuitjes die hij organiseerde. Volgens Intermediair doet de werkgever het wat dat betreft nu rustiger aan: het jaarlijkse vakantietripje voor personeelsleden is geschrapt. Toch scoort de werkgever goed met een 7,3 voor betrokkenheid en 7,1 voor de arbeidsvoorwaarden.

ICT-werkgevers

De vijf beste ict-bedrijven in de ranglijst van Intermediair staan op de volgende plaatsen:

6. Caesar Groep
8. Macaw
10. VX Company
16. Topdesk
21. 2organize

Het onderzoek

Het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek profit en non-profit 2009 is gebaseerd op twee onderzoeken: een arbeidsvoorwaardenonderzoek (108 organisaties namen hieraan deel) en een betrokkenheidsonderzoek (onder 13.175 werknemers van 83 organisaties). Alleen organisaties met meer dan honderd personeelsleden konden deelnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De beste 50 bedrijven, van de 83 bedrijven die aan alle onderdelen meededen. Tja, klinkt als een heel representatief onderzoek?!

@ Jaap: ik neem aan dat jouw bedrijf die top vijftig niet gehaald heeft..?

Gefeliciteerd Caesar Groep!

Beste werkgever? Eerlijk gezegd: weinig van gemerkt in die jaren dat ik er gewerkt heb.

Caesar Groep: gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-27T14:08:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.