Dienstverlener Sogyo gaat opleider adviseren

Ict-dienstverlener Sogyo gaat samenwerken met de ict-opleidingen van Hogeschool Utrecht (HU). Het bedrijf gaat bijvoorbeeld stageplaatsen beschikbaar stellen en de opleider adviseren over de invulling van het lespakket. De twee partijen hopen zo meer studenten in contact te brengen met hun toekomstige werkveld.

HU verzorgt de ict-studies Informatica, Bedrijfskundige Informatica, Systeembeheer en Technische Informatica. De opleiders en het bedrijf hebben hun afspraken vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. In ruil voor de inbreng van Sogyo gaan studenten van de hogeschool zich voor de dienstverlener bezighouden met bijvoorbeeld pilots en ontwikkeltrajecten.

Volgens Sogyo's algemeen directeur Jeroen Teunisse is het belangrijk dat opleiding, beroep en praktijk op elkaar aansluiten. Ict-opleiders zouden graag ondersteuning vanuit het bedrijfsleven krijgen en de ict-dienstverlener krijgt de kans studenten te laten kennismaken met een potentiële werkgever.

Het bedrijf ging vorige maand ook een samenwerking aan met de faculteiten Informatica en Bio-Informatica van Hogeschool Leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-04T15:44:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.