Werkgevers doen eindbod voor ICK-CAO

Handen schudden

Werkgeversvereniging ICT hebben een eindbod gedaan voor de ICK-cao voor 2010. Het salaris wordt met 1 procent verhoogd. De vakbonden wilden een salarisverhoging van 1,75 procent. 'De vorige loonsverhoging van 3 procent ligt veel werkgevers nog zwaar op de maag. Verder onderhandelen lijkt daarom ook geen enkele zin te hebben', zegt De Unie-bestuurder Huug Brinkers. Het resultaat is neutraal aan de leden voorgelegd.

De vakbonden hadden ingezet op een salarisverhoging van 1,75 procent, omdat werkgelegenheid nog niet zeker is in deze sector. 'Daarom hadden we graag een iets hogere loonsverhoging afgesproken', zegt Brinkers. De werkgeversvereniging ICT liet vooraf aan de onderhandelingen al weten in te zetten op geen loonsverhoging voor 2010. De 3 procent verhoging in de vorige cao vonden de werkgevers onverantwoord.

Bestuurder Bob Bolte van FNV Bondgenoten heeft een dubbel gevoel bij het onderhandelingsresultaat. 'Natuurlijk ligt dit eindbod nog een stukje onder onze salariswens. Toch heb Ik het idee dat het nog een behoorlijk bod is, aangezien sommige werkgevers liever een salarisdaling dan een salarisverhoging hadden gezien.'

Pensioensysteem

Daarnaast gaat een commissie kijken of het pensioensysteem Defined Contribution geschikt is voor de ICK-cao. Bij dit systeem is de onderneming, die als sponsor van het pensioenfonds optreedt, niet langer verantwoordelijk voor het aanvullen van eventuele dekkingstekorten. De deelnemers dragen deze verantwoordelijkheid. Bolte is niet gelukkig met deze verandering, maar denkt dat het een trend is die onomkeerbaar is. Voor de zomer van 2010 zullen de resultaten van deze studie bekend zijn.

De bonden leggen het onderhandelingsresultaat neutraal voor aan hun leden. Op 28 december wordt de uitslag van de ledenraadpleging bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-15T10:40:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.